E.ON Gaz Romania a cerut consumatorilor industriali sa rationalizeze consumul de gaze si sa treaca, daca e posibil, la alti combustibili, avertizand ca mentinerea pe o perioada mai mare a sistarii totale a importurilor si scaderea temperaturii ar putea crea probleme in alimentarea acestora.
Potrivit unui comunicat remis redactiei, compania va asigura continuitatea furnizarii gazelor naturale pentru toti clientii sai, prioritatea fiind, insa, consumatorii casnici, institutiile medicale si de asistenta sociala, unitatile de invatamant si institutiile publice si centralele termice de furnizare a agentului termic care nu au posibilitatea de utilizare de combustibil alternativ. In aceasta din urma situatie se regaseste si Uzina Electrica Zalau, a carei instalatii nu este autorizata pentru folosirea de pacura sau carbune.
Sistarea completa a livrarilor de gaze naturale din import nu a generat, pana in acest moment, disfunctionalitati in furnizarea gazelor naturale catre clientii E.ON Gaz Romania. Pentru a asigura continuitatea furnizarii gazelor, compania acopera deficitul cu cantitati disponibile din productie interna si din stocurile existente.
Totusi, daca situatia se va mentine pe o perioada lunga si daca temperaturile vor fi foarte scazute, „ar putea sa apara dificultati in asigurarea volumelor de gaze naturale pentru consumatorii industriali”, se mai arata in comunicatul E.ON.
Potrivit ultimelor declaratii ale autoritatilor, Romania poate rezista fara gaze rusesti o perioada cuprinsa intre 60 si 80 de zile. Dupa ce s-au redus livrarile de gaze catre combinatul siderurgic de la Galati, Mechel Targoviste si-a amanat repornirea la cererea autoritatilor. Autoritatile romane au instituit, inca de miercuri, situatie de urgenta. Cu alte cuvinte, firmele de stat din domeniu isi pot cumpara cantitatile de combustibili necesare prin negociere directa, si nu prin licitatie, cum se facea pana acum.
Liderul rus Dmitri Medvedev a declarat ca Rusia va relua livrarile catre Europa prin Ucraina, numai daca aceasa din urma isi va plati de indata datoriile acumulate si va inceta sa mai impiedice tranzitul gazelor catre Europa.
E.ON Gaz recomanda consum cu masura
Articole
Comunicat de presă: Sprijin pentru actualizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a ADI ITI Țara Silvaniei
Președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Țara Silvaniei”, domnul Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat, la data de 28 NOIERMBRIE 2024, Contractul de finanțare nr. 2057, în cadrul Programului Asistență Tehnică 2021-2027, Apel: Îmbunătățirea capacității de gestionare și implementare şi asigurarea transparenţei fondurilor FEDR, FC, FSE+, FTJ – Sprijin pentru elaborarea altor strategii ITI.Valoarea totală a contractului de finanțare pentru proiectul menționat mai sus, cod SMIS 334114, este de 1.147.820,00 lei, valoarea asistenței financiare nerambursabile fiind de 100% (604.289,27 lei…
Mai mult...Surse: Îngheață pensiile și salariile bugetarilor, la începutul lui 2025 / Se taie voucherele de vacanță?
Personalul bugetar va avea salariile înghețate în 2025, la nivelul celor din 2024, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pregătit de Guvern, obținut de Economedia.ro și analizat de graiulsalajului.ro. Sporurile sau contractele de plată cu ora sunt și acestea înghețate pentru anul viitor, conform documentului citat. De asemenea, voucherele de vacanță vor fi și ele sistate. „Cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de functie/indemnizatiilor de încadrare lunară precum și cuantumul indemnizatiile lunare pentru functiile de demnitate…
Mai mult...