Patronatele din turismul balnear vor lansa doua programe prin care persoanele interesate pot cumpara in extrasezon, respectiv pentru perioada 15 septembrie-15 decembrie, pachete de 6-9 nopti cu cazare la hoteluri de doua si trei stele, la preturi cuprinse intre 270 si 750 de lei. Programele „O saptamana de refacere in statiunile balneare” si „Decada balneara” sunt lansate de Organizatia Patronala a Turismului Balnear si se adreseaza tuturor categoriilor de turisti, cu scopul valorificarii locurilor disponibile din statiunile balneare in perioada de extrasezon.
Tarifele pentru ambele programe au fost mentinute la valorile celor din toamna anului trecut. Astfel, „Decada balneara” include noua nopti de cazare cu pensiune completa, la pretul de 650 de lei de persoana, la hotel de doua stele, si 750 de lei pentru cazare in unitati de trei stele . Pachetul mai cuprinde doua proceduri pe zi si o consultatie medicala.
Celalalt proiect, „O saptamana de refacere in statiunile balneare”, include un pachet de servicii de sase nopti cazare, cu mic dejun si doua sedinte de tratament pe zi. Tarifele sunt diferentiate pe categorii hoteliere, respectiv 270 de lei pentru unitatile de doua stele si 330 de lei pentru cele de trei stele. Preturile cuprind comisionul de 10% pentru agentiile de turism, in cazul programului „O saptamana de refacere in statiunile balneare”, respectiv 50 de lei pentru „Decada balneara”.
La programe participa statiunile Amara, Baile Olanesti, Baile Tusnad, Baile Herculane, Buzias, Calimanesti Caciulata, Govora, Lacul Sarat, Moneasa, Pucioasa, Saturn, Sangiorz Bai, Sinaia, Slanic Moldova, Slanic Prahova, Sovata, Turda si Vatra Dornei. „Turismul balnear incepe sa capete contur, iar aceste programe vin sa ofere sanse pentru cei care au bani mai putini, dar si sa constientizeze ca in statiunile balneare nu mergi doar cand esti bolnav (…). Este important ca aceasta forma de turism sa beneficieze, ca pana acum, de sprijinul statului, al investitorilor si al autoritatilor locale”, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, presedintele Organizatiei Patronale a Turismului Balnear, Nicu Radulescu.
Ministrul Turismului, Elena Udrea, prezent la conferinta, a declarat ca institutia pe care o conduceva sprijini turismul balnear prin investitii in statiuni si promovare in extrasezon. „Ministerul Turismului investeste in statiuni balneare, a aprobat chiar cateva proiecte de investitie ale autoritatilor publice locale si le-a trecut intr-o hotarare de guvern care ne da posibilitatea sa finantam aceste proiecte. Speram ca in 2010 sa avem o strategie de dezvoltare a turismului balnear si sa putem face un efort financiar mai mare pentru ca starea acestor statiuni sa se remedieze”, a spus Udrea.
Ea a amintit si de campania „Turist in Romania”, care va promova atat litoralul cat si destinatiile balneare.
Totodata, Udrea a spus ca va prezenta Guvernului un memorandum privind dezvoltarea unui parc de sanatate la Ana Aslan. „Vom introduce un memorandum in sedinta de guvern prin care sa prezentam acest proiect despre parcul de sanatate pe care vrem sa-l facem la Ana Aslan, iar acest centru, care sufera de lipsa pacientilor, sa beneficieze de promovarea pe care nu a avut-o pana acum. Ministerul Turismului se va ocupa de gestionarea activitatii de turism a parcului, a celor care vor veni sa faca tratamente sau diferite interventii”, a spus Udrea.
Doua programe de turism balnear in extrasezon
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...