Ordonanta privind desfiintarea invatamantului la distanta la „Spiru Haret” a fost publicata, joi, in MO, astfel ca universitatea este obligata sa inceteze scolarizarea la aceasta forma pentru toate specializarile sau programele de studii autorizate provizoriu sau acreditate.
Ordonanta Guvernului privind dreptul studentilor inmatriculati la formele de invatamant la distanta sau cu frecventa redusa de a continua studiile la programe de studii de licenta autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate a fost publicata, joi, in Monitorul Oficial (MO) nr. 581, informeaza Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) intr-un comunicat. Potrivit acestui document, incepand cu data intrarii in vigoare a ordonantei, Universitatea „Spiru Haret” din Bucuresti, infiintata prin Legea 443/2002, inceteaza scolarizarea pentru toate specializarile, programele de studii autorizate provizoriu sau acreditate la forma de invatamant la distanta, precizeaza MECI.
De asemenea, ordonanta mai prevede ca in primul semestru al anului universitar 2009-2010, Universitatea „Spiru Haret” trebuie sa inceapa procedurile necesare pentru asigurarea unei conducerii cu rector confirmat prin ordin al ministrului, potrivit legii.
Universitatea „Spiru Haret” va fi monitorizata special pe o perioada de trei ani, pentru a se asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educatie, Cercetarii si Inovarii. Pe perioada monitorizarii, institutia de invatamant superior va organiza examenele de licenta potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educatie, Cercetarii si Inovarii.
Absolventii Universitatii „Spiru Haret” la specializarea de Drept, cu o durata de trei ani si cu 180 de credite au dreptul de a-si completa studiile la patru ani si cu 240 de credite la specializari sau programe de licenta de drept acreditate, se mai arata in comunicatul MECI.
Universitatea „Spiru Haret”, obligata sa inceteze scolarizarea pentru invatamant la distanta
Articole
Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...Aproape 6 mii de hectare de teren cadastrate gratuit, în comuna Ip
Un număr de 10.462 de imobile cu o suprafață totală de 5.865 de hectare din comuna Ip au fost măsurate și urmează să fie intabulate gratuit pentru cetățeni. Reprezentanții OCPI Sălaj au participat vineri, 11 octombrie, împreună cu reprezentanții primăriei comunei IP și ai prestatorului S.C. Topoexim Expert S.R.L. la ședința privind publicarea documentelor tehnice ale cadastrului, ca urmare a realizării lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de întreg UAT, în comuna Ip. Rezultatele lucrărilor de înregistrare…
Mai mult...