Noii membri ai Consiliului Județean și-au primit certificatele doveditoare

Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 33 Sălaj, judecătoarea Dana Puiu, a înmânat, luni, 17 iunie, certificatele doveditoare ale alegerii președintelui Consiliului Judeţean şi a consilierilor judeţeni, în cadrul unei festivităţi ce a avut loc la sediul Instituţiei Prefectului Sălaj. La eveniment au mai fost prezenţi prefectul judeţului Sălaj – Dari Toma, subprefectul Gheorghe Bancea, secretarul general Cristina Oltean, directorul Autorităţii Electorale Permanente Sălaj, Adriana Sabou, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică, Nicolae Joldeş, membri ai BEJ…

Mai mult...

Tenaris împlinește 20 de ani în România

Una dintre cele mai importante companii din județul Sălaj, TenarisSilcotub, împlinește luna aceasta 20 de ani de existență în România. În cele două decenii, a investit peste 500 milioane de dolari în linii noi de producție și echipamente care au continuat să impulsioneze creșterea și evoluția companiei. Printre aceste investiții se numără lansarea, la Zalău, a noilor linii: Boiler – care produce cele mai lungi țevi laminate la cald fără sudură din lume, Premium OCTG – linie…

Mai mult...

Greșeala care vă poate lăsa fără mașină. De ce să NU lăsați niciodată sticla cu apă în vehicul

În contextul în care ne confruntăm cu temperaturi ridicate, a lăsa o sticlă cu apă în mașină poate suna inofensiv, dar, într-o zi fierbinte de vară, plasticul poate acționa ca o lentilă, concentrând lumina într-un impuls cu energie ridicată, care poate fi suficient de intens pentru a arde materiale precum tapițeria scaunelor. Principiul este același ca jocul acela din școala generală, în care cu ajutorul unei lupe se putea arde o bucată de hârtie. Sticla cu apă…

Mai mult...

Zalău: Reabilitări pe străzile Kossuth, Şaguna, Gheorghe Lazăr, Tudor Vladimirescu şi Fabricii

Administrația municipală face demersuri pentru atragerea de fonduri europene în vederea continuării reabilitării străzilor din oraș, în cadrul proiectelor de mobilitate urbană. În cadrul ședinței de Consiliu Local de luni, 17 iunie, a fost aprobat proiectul de hotărâre pentru încheierea contractului de servicii în vederea elaborării documentaţiei tehnico-economice pentru modernizarea coridorului de mobilitate nord-sud II. Intră aici străzile Kossuth Lajos, Andrei Şaguna, Gheorghe Lazăr, Tudor Vladimirescu şi Fabricii, iar reabilitarea lor ar urma să fie inclusă pe…

Mai mult...

Salvatorul Florin Pop, condus miercuri pe ultimul drum

Un erou s-a înălțat la ceruri. Duminică, 17 iunie, s-a stins din viață colonelul Florin Pop, pompierul sălăjean care a coordonat sute de misiuni de salvare în cariera sa la ISU Sălaj, apoi ca șef al Centrului Operațional Național din IGSU. A fost un exemplu de profesionalism și umanitate, iar vestea cutremurătoare a morții sale i-a întristat pe toți cei care l-au cunoscut. Priveghiul va avea loc marți, 18 iunie, la ora 19.00, iar înmormântarea va avea…

Mai mult...

Se fac 20 de ani de când ne chinuim să facem autostradă de la Suplacu de Barcău la Biharia

Luna aceasta, se împlinesc exact 20 de ani de când americanii de la Bechtel au început lucrările pe A3, la tronsonul Suplacu de Barcău-Chiribiș-Biharia. Americanii au plecat demult, iar șantierul a devenit muzeu. Abia anul acesta lucrurile par să se pună din nou în mișcare. În luna martie, au început lucrările pentru proiectare și abia din toamnă va începe execuția secțiunii Suplacu de Barcău – Chiribiș a Autostrăzii Transilvania (A3). Potrivit CNAIR, pentru finalizarea construcției celor 26,35 km…

Mai mult...

O nouă tranșă de titluri Fidelis

Începând de marți, 18 iunie, cetățenii pot împrumuta din nou statul, prin intermediul titlurilor Fidelis. Acestea pot fi achiziționate în perioada 18-28 iunie. Dobânzile oferite sunt: 6% – 1 an (lei); 6,85% – 3 ani (lei); 7% – 1 an (lei) pentru donatorii de sânge ; 4% – 1 an (euro); 5% – 5 ani (euro). Valoarea nominală a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro…

Mai mult...

Producția de sfârșit de an școlar a Școlii Populare de Arte și Meserii

În Sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj se va desfășura marți, 18 iunie, de la ora 17.00, producția de sfârșit de an școlar a Școlii Populare de Arte și Meserii, secție a instituției amintite. Va avea loc și expoziția claselor de pictură. Vor evolua cursanți de la clasele de canto muzică ușoară și muzică populară, pian, vioară, orgă, instrumente de suflat și chitară, precum și „ArtBand”-ul și orchestra de muzică populară ale…

Mai mult...

Veste tristă! Motociclistul implicat în accidentul produs lângă Jibou a murit

Motociclistul de 31 de ani, din Tihău, grav rănit în accidentul produs duminică seara, a încetat din viață, potrivit informațiilor primite luni dimineața la redacție. Știrea inițială Duminică, 16 iunie, la ora 19.06, polițiștii Formațiunii Rutiere din cadrul Poliției Orașului Jibou au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că, între localitățile Jibou și Popeni s-a produs un accident rutier în care sunt implicate un autoturism și o motocicletă. „Polițiștii s-au deplasat de urgență la…

Mai mult...

Euro 2024: Astăzi, România vs Ucraina – Debut dificil pentru „tricolori”

România – Ucraina, meci contând pentru Grupa E a turneului final al Campionatului European, este programat, luni, 17 iunie, de la ora 16:00, pe Allianz Arena din Munchen, şi va fi transmis în direct de Pro TV. Euro 2024, cea de-a XVII-a ediţie a Campionatului European de fotbal, are loc în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024, şi aduce la start 24 de echipe (campioana en titre este Italia). România, calificată din nou la…

Mai mult...

Acțiunea „Cireașa și Căpșuna”

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF), a suplimentat în acest an cu 42% probele de legume și fructe din producția autohtonă ce vor fi verificate, față de aceeași perioadă a anului 2023. Măsura a fost dispusă întrucât suntem în plin sezon de comercializare a legumelor și fructelor românești, având ca obiectiv principal verificarea acestora din punct de vedere al conformității și al siguranței pentru consum. Astfel, până în 31 august, numărul de probe…

Mai mult...

Nicandru și Marcian, sfinți cu caractere de zenit

În anul 298, împăratul Maximilian decide eliminarea din armată a ostașilor creștini, considerând răspândirea creștinismului drept vinovată de decăderea Imperiului Roman. Nicandru și Marcian s-au declarat creștini, alături de alți patru sfinți ostași pe nume Pasicrat, Valentin, Isihie și Iuliu, cel din urmă fiind veteran al armatei romane. Ca urmare, au fost aruncați în închisoare, unde au fost îndemnați și apoi amenințați cu torturile, ca să renunțe la convingerile creștine, dar ei au refuzat. Ulterior au fost supuși unor suferințe abominabile:…

Mai mult...