Lucian Bode: Dezvoltăm comunitățile locale prin investiții

Două investiții importante pentru comunitatea sălăjeană au fost inaugurate, vineri, 15 decembrie. La Zalău, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor are acum un laborator dotat la standarde europene, unic în regiunea de Nord-Vest și printre puținele din țară unde pot fi efectuate analize extrem de complexe, iar la Someș Odorhei localnicii beneficiază de o creșă modernă. Ambele obiective au fost inaugurate în prezența oficilităților locale și județene, precum și a unor invitați de la centru. Investițiile…

Mai mult...

Elevii de la ”Voievod Gelu”, colind de suflet pentru toți pacienții Spitalului Județean

E vremea colindelor în Postul Crăciunului și e o mare binecuvântare să duci zâmbete pe chipurile celor triști. Un astfel de gest au făcut și elevii Liceului Tehnologic ”Voievod Gelu” din Zalău. S-au îmbrăcat în haine tradiționale de o frumusețe incontestabilă și au pornit la colindat. Au dus frumosul colind strămoșesc pacienților internați pe secțiile Spitalului Județean de Urgență din Zalău. Au dus bucurie și alinare, chiar și preț de o clipă, tuturor celor aflați în suferință,…

Mai mult...

Baruri, păcănele și pe străzi – locurile în care peste 100 de elevi sălăjeni au fost găsiți joi, în timpul orelor

46 de polițiști și 31 de jandarmi sălăjeni au desfășurat o nouă acțiune comună în Zalău, Şimleu Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei și pe raza secțiilor de poliție rurală, soldată cu 13 sancțiuni contravenționale. Au fost vizați elevii chiulangii, fiind verificate unitățile de învățământ și zonele adiacente acestora, inclusiv barurile și sălile de jocuri de noroc. Polțiștii și jandarmii sălăjeni au identificat 109 elevi care absentau nejustificat de la școală, acestora fiindu-le explicată importanța frecventării orelor de curs,…

Mai mult...

De 15 ani, Anuarul Presei Sălăjene încununează munca jurnaliștilor sălăjeni

Publicația editată de Asociația Jurnaliștilor din Sălaj cu sprijinul financiar al administrației județene – Anuarul Presei Sălăjene – a ajuns la ediția cu numărul 15. Daniel Săuca și echipa sa au adunat în acest număr al Anuarului materiale de presă semnate de Carmen Ardelean, Imelda Chința, Csiszár Mária, Bogdan Ilieș, Kiss Lehel, Kulcsár Mária, Alexandru Kürti, Kürti Barna, László László, Marcel Lucaciu, Adrian Lungu, Mirel Matyas, Marius Morar, Daniel Mureșan, Sebastian Olaru, Călin Onicaş, Călin Pavăl, Pocsveiler…

Mai mult...

Utilitatea cursului de prim-ajutor: jandarmii au salvat viața unui bărbat din Stadion

Un echipaj al Jandarmeriei Sălaj, aflat zilele trecute în patrulare pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu din cartierul Stadion, au intervenit să acorde primul ajutor unui bărbat căzut într-o parcare. Incidentul a fost anunțat prin 112 de un martor care găsise persoana vârstnică inconștientă, iar echipajul alcătuit din jandarmii Alin Iancău, Rareș Ardelean, Cătălin Fărcaș și Darius Pante, fiind în apropiere, au ajuns primii la locul incidentului. L-au găsit pe bărbat întins pe jos și au demarat cu…

Mai mult...

Celebru vin românesc, desemnat produsul cu cele mai multe pesticide cancerigene din supermarketurile britanice. Reacția producătorului

Un studiu guvernamental făcut în Marea Britanie a stabilit că un vin de la Cramele Recaș este produsul cu cele mai multe pesticide cancerigene din supermaketurile britanice. Potrivit Dailymail, Feteasca Regală produsă de Cramele Recaș este vinul cu cele mai multe pesticide din supermarketurile din Marea Britanie. Totodată, mai mult de jumătate dintre vinurile vândute de Sainsbury’s, Marks and Spencer și Asda conțin pesticide care cauzează cancer. Analizele au vizat 72 de sortimente de vinuri, iar cercetătorii…

Mai mult...

Ministerul Sănătății anunță că va organiza redistribuirea celor 197 de posturi rămase neocupate la rezidențiat

Ministerul Sănătăţii (MS) asigură redistribuirea celor 197 de locuri şi posturi rămase neocupate în sesiunea de rezidenţiat din noiembrie 2023. Desfășurarea următoarei sesiuni va avea loc pe 30 ianuarie 2024. „Pentru a asigura alegerea posturilor rămase neocupate la concursul de rezidenţiat din noiembrie 2023, Ministerul Sănătăţii organizează redistribuirea acestora, conform prevederilor legale, pentru candidaţii care au obţinut punctaj de promovare în sesiunea din mai 2023. Este vorba în special de posturi din specialităţi deficitare (medicină de familie,…

Mai mult...

Cea mai lungă bucată de autostradă din România: 245 kilometri fără întrerupere

Șoferii vor putea circula, în curând, pe cea mai lungă bucată de autostradă din România, după darea în trafic a lotului Chețani – Câmpia Turzii (15,7 km) din Autostrada Transilvania (A3). Astfel, șoferii vor putea circula neîntrerupt pe o șosea de mare viteză, de circa 245 de kilometri, de la Târgu Mureș la Holdea. Cel mai lung tronson continuu de autostradă va fi format din A3 Tg Mureș-Turda, A10 Turda-Sebeș și A1 Sebeș-Holdea. După finalizarea lotului lipsă…

Mai mult...

Reporturi de peste 6 milioane de euro la Loto 6/49 și Joker. Numerele câștigătoare la extragerea din 14 decembrie

Loteria Română a organizat joi, 14 decembrie, noi extrageri Loto 6 din 49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5 din 40 și Super Noroc. Numerele LOTO de la extragerile din 14 decembrie 2023: Loto 6/49: 12, 2, 40, 37, 9, 39 Noroc: 9 2 0 7 7 0 4 Joker: 19, 5, 2, 44, 29 + 14 Noroc Plus: 5 5 3 9 1 7 Loto 5/40: 12, 16, 35, 27, 38, 39 Super Noroc: 4 2…

Mai mult...

Bobul de aur

Ziua bună, dragi cititori! Într-o legendă din India se povestește despre un țăran care, având pe umerii săi un sac plin de grâu, îl întâlni pe Dumnezeu care-l rugă: ”Dă-mi, te rog, mie grâul!” Țăranul desfăcu sacul și începu să caute în el cel mai mic bob. După ce găsi, i-l dărui lui Dumnezeu. Dumnezeu îl luă și-l transformă într-un bob de aur. Apoi i-l dădu înapoi țăranului. Atunci țăranului îi păru rău că nu-i dăruise lui…

Mai mult...

Sfântul Elefterie și antologia minunilor

Data nașterii sale nu este cunoscută. Biserica menționează că el s-a născut în apropiere de Roma, în jurul anului 100. Antia, mama sa, a fost botezată de însuși apostolul Pavel, astfel că educația lui Elefterie a fost una profund ancorată în crezul creștin. Tatăl lui Elefterie provenea dintr-o familie nobilă, dar alte informații nu se cunosc despre viața lui. Însuflețit de mentorul său, Anichit, arhiepiscopul Romei, care a văzut în tânărul ucenic o strălucire aparte, Elefterie ajunge…

Mai mult...