Cunoscutul cântaret de muzica usoara originar din Salaj, Alexandru Jula, a murit ieri dimineata, la spitalul din Galati, unde fusese internat dupa un accident vascular cerebral. Artistul, care s-a nascut in 1934 la Simleu Silvaniei, avea 84 de ani.
Alexandru Jula a fost internat luni, din cauza unui accident vascular cerebral, dupa ce a lesinat pe scara blocului, în urma unui drum istovitor de la Cluj-Napoca, unde sustinuse un concert.
De-a lungul carierei, artistul a înregistrat numeroase albume, a participat la diverse concursuri muzicale în tara si în strainatate si a câstigat premii pentru interpretare.
Cariera artistica a interpretului de muzica usoara a început în 1954, iar în televizune a debutat în anul 1962. Este laureat al Concursului de creatie si Interpretare "Melodii 79" pentru interpretarea piesei "Am auzit de dragoste" (V. Veselovschi). În 1968 participa la Festivalul de la Berlin. La Festivalul de muzica usoara de la Mamaia participa în 1966 si în 1969. În anul 2000 obtine Premiul National de Revista. În 2002 primeste Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Usoare Românesti "O zi printre stele" a Ministerului Culturii si Cultelor. Printre melodiile cele mai cunoscute sunt „Sotia prietenului meu”, „Esti tu” si ”Mi-ai adus iar primavara”. Alexandru Jula ar fi împlinit, peste o luna, vârsta de 84 de ani.
Cunoscutul cântaret Alexandru Jula, originar din Simleu, a murit ieri dimineata
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...