In data de 03.09.2004 se convoaca o alta adunare generala extraordinara, fara indeplinirea formalitatilor legale, in care se propune, de catre reprezentantul actionarului majoritar, dl. Ardelean Radu, care detinea functia de consilier juridic la S.C. Elcond S.A. Zalau si care bineinteles ca nu putea reprezenta actionarul majoritar decat cu incalcarea prevederilor Legii nr. 31/1990, ca directorul Avasilichioaei Ghiorghe sa fie imputernicit a vinde activele societatii S.C. ELCOND S.A. Zalau, pentru rambursarea imprumutului contractat.
In baza hotararii nr. 6/03.09.2004, se trece imediat la transferul intregului patrimoniu al S.C. ELCOND S.A. Zalau, catre CUPROM S.A. Bucuresti, punct de lucru Zalau, cand nu expirase termenul nici pentru a 2-a rata din cele 5 stabilite in contract.
Chiar daca imprumutul era garantat numai cu activele din locatia B-dul Mihai Viteazul nr. 111, se procedeaza la transferul intregului patrimoniu, respectiv si din localitatea Panic si din Zalau, str. Depozitelor nr. 5, toate la suma de 78 miliarde lei, dupa cum rezulta din CONVEN{IILE DE DARE IN PLATA incheiate in data de 08 si 09.09.2004, cu toate ca valoarea neactualizata a acestora la acea data era de 242 miliarde lei. Diferenta de valoare dintre 78 miliarde lei, valoarea la care se considera ca au fost vandute activele si valoarea de inventar ramasa a acestora, a activului net de 242 miliarde a fost inregistrata in contabilitate pe pierderi. S-au mai inregistrat provizioane pentru creanta de 76 miliarde lei, pe care S.C. ELCOND S.A. Zalau o avea la CUPROM S.A. Bucuresti, precum si pentru ambalajele pe care tot CUPROM S.A. Bucuresti le avea in folosinta si nici nu le-a returat, nici nu le-a achitat si astfel se inregistreaza o pierdere in gestiunea S.C. ELCOND S.A. Zalau, creata din falsuri si din condei.
In data de 1 octombrie 2004 administratorul unic, prin reprezentantul sau legal, Horia Schiopu Simu, obliga intregul personal salariat al S.C. ELCOND S.A. Zalau, sa-si depuna cerere de transfer catre S.C. CUPROM S.A. Bucuresti, punct de lucru Zalau, lasand unitatea fara salariati.
Totul a fost regizat de administratorul unic S.C. NORDEXO MANUFACTURING S.R.L. Bucuresti, dirijat de Horia Schiopu Simu, care au adus intentionat societatea in starea de lichidare, prin nedepunerea bilanturilor contabile la O.R.C.
Urmare a unor actiuni in anulare initiate de un grup de actionari minoritari, cele trei hotarari prin care s-a transferat nelegal patrimoniul S.C. ELCOND S.A catre CUPROM S.A. Bucuresti au fost anulate prin decizii irevocabile ale Curtii de Apel Cluj. Nu s-a putut merge mai departe pentru anularea transferurilor patrimoniale, intrucat taxele de timbru sunt mari.
In urma cu 2 ani s-a depus o plangere la parchet, plangere care a trecut si pe la DNA, dar nu a fost solutionata nici pana in prezent, desi statul roman detine peste 5% din actiuni.