Crucea Roșie Română și Instituția Prefectului au lansat campanii de ajutorare a persoanelor care au rămas fără tot ce-au avut în urma inundațiilor puternice provocate de ploile abundente aduse de ciclonul Boris, la sfârșitul săptămânii trecute. Cele mai afectate județe au fost Galați și Vaslui, iar pagubele produse sunt însemnate.

Prin Crucea Roșie se pot dona bani și alimente

Persoanele fizice, organizațiile comunitare și companiile din România se pot alătura apelului lansat de Crucea Roșie Română pentru ajutorarea persoanelor care au rămas fără adăpost. Ajutorul poate consta în donații online pe pagina oficială a Crucii Roșii Române (cod QR), donaţii în contul 𝐒𝐨𝐜𝐢𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐂𝐫𝐮𝐜𝐞 𝐑𝐨𝐬̦𝐢𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 – 𝐅𝐢𝐥𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐚𝐥𝐚𝐭̦𝐢 𝐂𝐈𝐅: 𝟑𝟏𝟐𝟕𝟓𝟎𝟔 𝐈𝐁𝐀𝐍: 𝐑𝐎𝟎𝟖 𝐑𝐍𝐂𝐁 𝟎𝟏𝟒𝟏 𝟎𝟑𝟐𝟖 𝟔𝟕𝟖𝟑 𝟎𝟎𝟎𝟏 𝐁𝐚𝐧𝐜𝐚: 𝐁𝐂𝐑 𝐆𝐚𝐥𝐚𝐭̦𝐢 – 𝐁𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐫: 𝐒𝐨𝐜𝐢𝐞𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐂𝐫𝐮𝐜𝐞 𝐑𝐨𝐬̦𝐢𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 – 𝐅𝐢𝐥𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐚𝐥𝐚𝐭̦𝐢; donații de alimente greu perisabile, prin Banca de Alimente, în orice magazin Carrefour.

”Resursele colectate vor fi folosite pentru a sprijini activitățile de ajutorare și reconstrucție pentru oamenii din zonele afectate de viituri și vor fi gestionate în mod transparent și eficient. Mulțumim tuturor celor care au ales deja să ofere ajutor persoanelor afectate de inundații. Solidaritatea voastră contează enorm!”, este mesajul Crucii Roșii.

Prin Instituția Prefectului se pot dona materiale

În vederea ajutorării cetățenilor din zonele afectate de inundațiile majore produse în judeţul Galaţi, Instituția Prefectului – Județul Galați face un apel în vederea colectării următoarelor materiale de care este nevoie stringentă, după cum informează Prefectura Sălaj.

În prima fază de intervenție este nevoie de roabe, găleți, lopeți, mături, saci de plastic de mare capacitate și produse de curățenie.
”Adresăm populaţiei, dar mai ales agenţilor economici, rugămintea de a fi solidari cu populația greu încercată, oferindu-le sprijin prin colectarea acestor materiale necesare.
Materialele se colectează în curtea interioară a Instituției Prefectului – Județul Sălaj, cel târziu până vineri, 20 septembrie, ora 14,00, pe baza unei programări prealabile.
Pentru programări şi informații suplimentare, persoana de contact este domnul Mircea Ciocian – Șef serviciu monitorizarea serviciilor publice deconcentrate, situații de urgență și afaceri europene, telefon 0744662239”, se arată în informare.