Un bărbat de 47 de ani din Șomcuta Mare – Maramureș a fost reținut pentru 24 de ore și ajunge în fața instanței din Jibou fiind acuzat de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și braconaj cinegetic.

Marți, 17 septembrie, polițiștii Biroului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, au efectuat o percheziție domiciliară la bărbatul în cauză.

În urma percheziției domiciliare efectuate, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor două arme letale deținute ilegal și 24 de bucăți de muniție aferentă acestora.

A fost pus în aplicare un mandat de aducere, iar în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului din Maramureș. Judecătorii din Jibou vor dispune măsurile legale care se impun.

”Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, pentru documentarea întregii activități infracționale a celor în cauză. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, informează IPJ Sălaj.