Clara Maniu, mama lui Iuliu Maniu, s-a născut în data de 10 ianuarie 1842, la Bobota. Tatăl său a fost Demetriu Coroianu, vicarul greco-catolic al Silvaniei, iar mama sa a fost Iuliana Pop – fiică de preot și nepoata protopopului greco-catolic Grigorie Pop de Craindorolț. Clara a beneficiat de o educaţie aleasă, provenind dintr-o familie cu vechi tradiţii istorice, o familie de preoţi români. Clara s-a căsătorit în anul 1864 cu avocatul Ioan Maniu.

Clara Maniu a condus, timp de 16 ani, Reuniunea Femeilor Române Sălăjene. În anul 1888 înființează, în cadrul acestei reuniuni, o școală românescă de fete la Șimleu, unde femeile și fetele din satele românești au fost învățate să devină harnice gospodine și bune mame. A fost în fruntea femeilor românce la Procesul Memorandiștilor din 1892, îmbărbătându-i pe cei prezenți. De asemenea, a fost și membră de onoare a societății România Jună din Viena. După demisia din acest post a devenit președintă de onoare a Reuniunii Femeilor Sălăjene, apoi a Reuniunii Femeilor din Baia Mare.

Clara Maniu și-a petrecut ultimii ani de viață la Bădăcin. Pe data de 29 iulie 1929, a trecut la cele veșnice, la venerabila vârstă de 87 de ani, din care 34 de văduvie. Slujba de înmormântare a fost oficiată de episcopul Iuliu Hossu, asistat de aproape 30 de preoți.

În cuvântul rostit la catafalc, Alexandru Aciu, prefect de Sălaj la acea vreme, sublinia, printre altele, că mormântul Clarei Maniu „va fi în viitor cel mai scump loc de pelerinaj pentru toți cari vor cinsti demnitatea și eroismul glorios al femeilor române”.