Reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI), ai 21 de primării sălăjene și ai prestatorilor de servicii topografice au fost reuniți de conducerea Instituţiei Prefectului Sălaj pentru a discuta modul în care se derulează cadastrarea gratuită a proprietăților în cadrul proiectului cu finanțare obținută prin POR 2014-2020.
Sergiu Panie, Directorul OCPI Sălaj, a precizat în cadrul întâlnirii că se înregistrează unele întârzieri în derularea proiectului, însă acestea au fost asumate de către firmele prestatoare şi nu există pericolul rezilierii contractelor prin care se realizează măsurătorilor topografice.
Cu finanțarea prin POR, proiectul “Înregistrarea sistematică a proprietăților din fonduri structurale și de coeziune” permite înscrierea gratuită a tuturor imobilelor din 21 de comune – Almașu, Benesat, Boghiș, Cizer, Crasna, Gâlgău, Cuzăplac, Hida, Ileanda, Ip, Letca, Lozna, Marca, Meseșenii de Jos, Năpradea, Nușfalău, Pericei, Românași, Rus, Sânmihaiu Almașului şi Zimbor.
De cealaltă parte, firmele de de cadastru şi topografie care realizează măsurătorile au arătat faptul că principala problemă identificată în derularea proiectului este lipsa planurilor parcelare pentru terenurile extravilane, context în care este nevoie de implicarea autorităţilor locale şi de identificarea unor formatori de opinie în comunităţile unde există dificultăţi privind stabilirea proprietarilor terenurilor şi a limitelor parcelare.
Potrivit informării Instituției Prefectului Sălaj, la întâlnirea de joi, a participat şi deputatul Alin Prunean, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specific a Camerei Deputaţilor.
Deputatul a cerut celor prezenţi să îi fie semnalate problemele legislative întâmpinate, pentru a putea fi corectate prin iniţiative legislative.
La finalul întâlnirii, prefectul Dari Toma a apreciat că discuţiile care au avut loc vor contribui la progresul proiectului şi la rezolvarea unor probleme punctuale care există în derularea sa.
Doamne feri ce escrocherii s-or face. Trebuia lucrat cu cap când s-o dat terenurile înapoi. Acum este târziu.
Ce se întâmplă cu orașele? nu intră cași comunele ex. Șimleu Silvaniei? Și dacă da, unde se află fostul sat bic, căci la înghițit Șimleu silvaniei acum ieste strada bic? S-au trebuie să adivinăm pe separat noi cei de aici??? Mulțumesc frumos Grigore Liviu.