Presedintele Comisiei de Politica externa a Camerei Deputatilor, László Borbély, sustine ca problema arborarii drapelului „Tinutului secuiesc” este mentinuta artificial de mass-media. Acesta a precizat ca „steagul este arborat de cativa ani si nu a fost nicio problema”, iar „legislatia nu interzice acest lucru”. László Borbély s-a intalnit marti cu ambasadorul german, Andreas von Mettenheim, in cursul discutiilor fiind abordate aspecte ale relatiilor bilaterale si subiecte de interes reciproc. Borbély a trecut in revista provocarile importante ale acestui an, respectiv, adera-rea Romaniei la Spatiul Schengen, modificarea Constitutiei, regionalizarea administrativ-teritoriala a tarii, prin crearea regiunilor.”Aducandu-se in discutie problema arborarii drapelului «Tinutului secuiesc», presedintele Borbély a subliniat faptul ca este o chestiune mentinuta artificial de mass-media. Steagul este arborat de cativa ani si nu a fost pana acum nicio problema, iar legislatia din Romania nu interzice acest lucru. Speram ca la nivel guvernamental acest subiect sa fie inchis. S-a adus in discutie importanta minoritatii maghiare si aportul adus de aceasta societatii romanesti. Intensificarea dialogului bilateral la nivel parlamentar, in special la nivelul comisiilor de specialitate din parlamentele celor doua state constituie o prioritate si o modalitate eficienta de dezvoltare a relatiilor dintre cele tari”, se arata intr-un comunicat remis agentiei Mediafax.
Borbély: Chestiunea drapelului secuiesc, mentinuta artificial de media
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...