Avand in vedere ca anumiti turisti si-au pus problema conditiilor in care isi pot face sejurul la Boghis dupa furtuna din 4 august, despre care ziarul nostru a scris la momentul respectiv, tinem sa precizam ca inundatiile provocate de scurgerile masive de pe versanti nu au afectat activitatea statiunii. Interventia imediata a pompierilor pentru evacuarea apei a readus statiunea la conditiile de sejur obisnuite in aceeasi zi. Evenimentul meteorologic violent, practic o rupere de nori, rar si inopinat, nu a cauzat pagube statiunii sau turistilor prezenti, in afara neplacerilor provocate de scurgerile abundente de apa cu aluviuni. Potrivit primarului comunei Boghis, Marina Ida Magdolna, citata in articolul nostru din 5 august, „santurile pentru scurgerea apelor sunt curatate periodic, insa in cazul de fata acestea nu au mai facut fata. Din spusele primarului, doar langa cele doua bazine ale statiunii din Boghis baltea apa, insa s-a intervenit prompt cu doua motopompe”.
Consideram necesare preciza-rile avand in vedere ca Boghis este un loc preferat de foarte multi salajeni care cauta momente de recreere si dorim sa le inlaturam eventualele temeri ca urmare a evenimentului redat de ziarul nostru. Graiul Salajului l-a prezentat doar ca pe un eveniment deosebit datorita violentei furtunii din 4 august, in contextul numeroaselor fenomene meteorologice violente care au afectat Salajul in ultima perioada.
Boghis – o alegere buna
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...