In 20 noiembrie, biblioteca Liceului Teoretic „Gheorghe Sincai” Zalau va primi numele seniorului Iuliu Suciu, in semn de recunoastere a valorii celui care a condus ani in sir, atat ca director adjunct, cat si ca director, fostul Liceu Pedagogic „Gheorghe Sincai”. Plecat printre ingeri in vara acestui an, seniorul a lasat in urma sa multe realizari pe plan profesional si educational, insa, de departe, cea mai mare realizare a fost formarea a zeci de mii de elevi ca profesor si inspector de limba si literatura romana. I-a primit sub aripa lui protectoare, i-a pregatit si apoi i-a lasat sa-si ia zborul, pentru a duce mai departe ceea ce au invatat pe bancile scolii. A construit constiinte si verticalitati in lumea culturala si didactica, iar acum a venit randul celor pe care i-a format si transformat in oameni de valoare sa-i arate ca nu l-au uitat. Sub indrumarea seniorului a aparut prima revista scolara „Lyceum”, publicatie distinsa la faza nationala a revistelor redactate de elevi. A fost cooptat in randul inspectorilor scolari, iar in 1977 a pus bazele infiintarii Cenaclului Literar Silvania, pe care l-a condus pana cand Dumnezeu l-a luat in lumea celor drepti.
Iuliu Suciu, datorita contributiei pe care a avut-o de-a lungul vietii la dezvoltarea culturii si literaturii salajene, merita pe deplin ca biblioteca scolii pe care a condus-o cu atata daruire sa-i poarte numele.
Biblioteca de la Liceul „Gheorghe Sincai” se va numi „Iuliu Suciu”
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...