Pana la data de 18 ianuarie 2013, agricultorii pot depune cereri pentru infiintarea depozitelor locale de legume si fructe, finantate cu 80 de milioane de euro din fonduri europene alocate Romaniei prin Programul National de Dezvoltare Rurala. Asa a anuntat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Ideea de la care se pleaca in aces demers consta in faptul ca produsele romanesti, legumele si fructele nu sunt etichetate, ambalate, sortate asa cum ar trebui si in al doilea rand aceste produse nu le gasim decat o perioada de trei-patru luni in Romania. Asta in contextul in care, in atmosfera controlata, marul romanesc poate fi pastrat si douasprezece luni. „Vrem sa facem cat mai multe depozite la nivel national, a afirmat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, incat legumele si fructele romanesti sa fie pastrate in spatii cu atmosfera controlata”. Asta ar face ca de pe rafturile hipermarketurilor sa nu lipseasca in nicio perioada a anului legumele si fructele autohtone. „Acesta este obiectivul pe care l-am avut in vedere cand am dat drumul la acest program care are o alocare bugetara de 80 de milioane de euro”, a mai spus ministrul. Cererile pentru infiintarea depozitelor locale de legume si fructe se depun la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Salaj, cum spuneam pana la data de 18 ianuarie 2013.
Bani pentru depozite locale de legume si fructe
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...