Au mai ramas zece zile pana la 25 mai, termenul limita in care romanii mai pot dona unei entitati nonguvernamentale doi la suta din impozitul pe venitul obtinut anul trecut pe care il doneaza statului. Prevederea este reglementata prin Codul Fiscal inca din 2004 si este un mecanism de transparenta fiscala, prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze o parte din impozitul pe venit catre o entitate nonprofit. Contribuabilii trebuie sa cunoasca destinatia sumei, respectiv codul de identitate fiscala a entitatii catre care redirectioneaza suma (codul fiscal) si contul organizatiei in format IBAN (24 de cifre). Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Acesta se depune direct sau se trimite prin posta cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu. Fiecare contribuabil trebuie sa stie ca daca nu redirectioneaza acesti doi la suta, banii raman statului. Suma directionata de fiecare contribuabil depinde de marimea venitului. Astfel la un salariu minim brut pe economie de 700 de lei lunar se vor redirectiona 12,72 de lei pe an, iar la un salariu mediu pe economie de 2117 lei suma este de 63,24 lei. Conform reglementarilor in vigoare, beneficiarii acestei prevederi sunt entitatile nonprofit precum si unitatile de cult.
Au mai ramas 10 zile pentru cei care vor sa doneze doi la suta din impozitul pe venit
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...