Frumusetea fizica nu mai este de mult un atribut exclusiv al mamei-natura. De la inlaturarea kilo-gramelor in plus si a micilor imperfectiuni, pana la modificari dramatice ale aspectului, totul este, astazi, disponibil aproape oricui. Bineinteles, platind pretul… corect. O adevarata industrie a luat nastere in jurul acestei nevoi cvasifiziologice a omului modern de a arata cat mai bine, cat mai tanar si totul pentru cat mai mult timp.
Daca in orasele mari o astfel de industrile este extrem de profitabila, in Zalau promotorii afacerilor din domeniul frumusetii sunt, deocamdata, in stadiul de a-i invata pe oameni cat de important este sa aiba grija de corpul lor apeland, periodic, la serviciile oferte de ei. De aceea, pentru a-i tenta pe potentialii clienti, si preturile sunt, in general, semnificativ mai mici decat in alte orase, iar oferta (ca varietate) este chiar bunicica pentru un oras de talia Zalaului.
Fata, parte a corpului cu cel mai mare impact in imaginea de ansamblu a unei persoane, are parte, si in Zalau, de posibilitati de tratament si intretinere variate. Pe langa tratamentele clasice de indepartare a celulelor epiteliale moarte si de hidratare a pielii, saloanele de frumusete din oras ofera, mai nou, clientelor lor (si, de ce nu, si clientilor) proceduri sofisticate de intinerire si regenerare a pielii. Asa este acea renumita masca de fata cu foita de aur, disponibila lacum si la Zalau, despre care cunoscatorii spun ca face minuni pentru ten, curatandu-l, luminandu-l si extrahidratandu-l. In functie de tipul tenului si de eventualele probleme cu pielea, clientele mai pot sa opteze pentru tratamente cu caviar, ciocolata, ulei si frunze de masline, sau pe baza de fructe. Sunt disponibile tratamente impotriva cuperozei (roseata tenului cauzata de vasele de sange sparte) si impotriva imbatranirii. Costul unui astfel de tratament, care – spun specialistii – trebuie repetat cam o data la doua luni variaza intre 40 si 110 lei.
Arta de a fi frumos
Articole
15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale și 175 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu
Azi, 15 ianuarie, se împlinesc 175 de ani de la nașterea celui mai mare poet român, Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850-15 iunie 1889). Începând din 2011, tot în 15 ianuarie este sărbătorită și Ziua Culturii Naționale. Este o sărbătoare care are loc anual și promovează cultura, arta și efortul academic, prin activități specifice. Cunoscut ca „Luceafărul poeziei românești”, Mihai Eminescu debutează în 12 ianuarie 1866, cu poezia „La mormântul lui Aron Pumnul”, apărută în broșura „Lăcrămioarele învățăceilor…
Mai mult...Sfântul Ioan Colibașul și prioritățile greșite ale vieții noastre
Sfântul Ioan Colibașul, adică ”cel care a trăit într-o colibă” sau ”Ioan cel sărac pentru Christos”, a fost un sfânt ascet care a trăit în secolul V. El este amintit atât în calendarul ortodox, cât și în cel greco-catolic, în fiecare an la data de 15 ianuarie. Ioan a trăit în vremea împăratului bizantin Leon I Tracul (457-474). El provenea dintr-o familie nobilă din Constantinopol, iar tatăl lui era general în armata bizantină. Ioan a beneficiat de…
Mai mult...