Ministrul Educatiei apreciaza ca dezvoltarea sistemului „After school” in care profesorii sa fie cooptati de bunavoie si remunerati suplimentar ar putea duce la desfiintarea meditatiilor, nu o lege care sa interzica pregatirea in particular cu anumite cadre didactice. „Cred ca nu am fost bine inteleasa de catre anumite medii. Nu am vorbit despre o lege care sa interzica meditatiile, ci despre un sistem nou in care sa ii putem coopta pe profesori. Si ma refer la sistemul «Scoala dupa scoala», unde profesorii, contra cost, i-ar putea pregati pe copii”, a declarat agentiei MEDIAFAX, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu. Demnitarul s-a aratat contrariat mai ales de modul in care anumiti profesori ii obliga pe elevii din clasele unde predau sa faca meditatii.
„Acest lucru mi se pare strigator la cer. Daca un anumit parinte vrea el sa isi pregatesca copilul cu un anumit profesor si il cauta in acest sens, este una. Este o practica ce poate fi regasita si in alte sisteme de educatie europene. Dar acest lucru se intampla cu copiii care vor sa se pregatesca cu profesorii de varf din anumite domenii pentru formarea intr-un anumit domeniu. Dar ca sa il obligi pe elev sa faca meditatii cu tine in loc sa iti concetrezi energiile pentru a preda cat mai bine la clasa, mi se pare dezonorant”, a mai spus demnitarul. Andronescu a spus ca multi primari i-au promis sustinere in proiectul „After school” si ca ramane sa fie identificate modalitatea de plata si spatiile unde ar putea fi organizate spatiile pentru noul sistem.
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat, la inceputul lunii martie, ca intentioneaza sa inlocuiasca, din toamna, programul „Cornul si laptele” cu un program nou, „After-school”, care presupune o masa calda si lectii sub supravegherea profesorilor si care va fi implementat intai la scolile care au spatiu.
Andronescu: „After school” ar putea duce la desfiintarea meditatiilor
Articole
Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...Aproape 6 mii de hectare de teren cadastrate gratuit, în comuna Ip
Un număr de 10.462 de imobile cu o suprafață totală de 5.865 de hectare din comuna Ip au fost măsurate și urmează să fie intabulate gratuit pentru cetățeni. Reprezentanții OCPI Sălaj au participat vineri, 11 octombrie, împreună cu reprezentanții primăriei comunei IP și ai prestatorului S.C. Topoexim Expert S.R.L. la ședința privind publicarea documentelor tehnice ale cadastrului, ca urmare a realizării lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de întreg UAT, în comuna Ip. Rezultatele lucrărilor de înregistrare…
Mai mult...