Andreea Marin Banica a castigat medalia de aur la Salonul International de Inventii de la Geneva pentru body-ul extensibil pentru copii pe care l-a inventat, dupa cum scrie vedeta de televiziune pe blogul sau.
„Nu e putin lucru pentru mine, cu atat mai mult cu cat nu sunt decat un «inventator ocazional», ideea simpla si foarte utila pentru copiii aflati in primii ani de viata fiindu-mi inspirata de o nevoie a fiicei mele cand avea doar cateva luni. Intre timp, produsul «Body cu chilotel extensibil Violet by Andreea Marin Banica» a devenit foarte popular in Romania”, scrie vedeta, pe blogul personal, despre premiul obtinut la Geneva.
Andreea Marin Banica a lansat, impreuna cu designerul Irina Schrotter, pe 1 decembrie 2009, brandul „Violet by Andreea Marin”, o linie de imbracaminte pentru bebelusi, care cuprinde body-ul extensibil si hainute pentru botez.
Totodata, Andreea Marin Banica scrie pe blogul sau ca romanca Raluca-Ioana van Staden a obtinut anul acesta „cea mai importanta distinctie” la Salonul International de Inventii de la Geneva, pentru o inovatie la care a lucrat in echipa impreuna cu sotul sau, Jacobus Frederick van Staden: Trofeul de Aur al Organizatiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuala pentru „Cea Mai Buna Femeie Inventator”, dupa ce echipa sa obtinuse si un premiu special pentru proiect.
Raluca-Ioana van Staden spune, intr-un interviu acordat Andreei Marin Banica si postat pe blogul acesteia, ca dispozitivul inventat este „un senzor care determina existenta cancerului in corpul uman, la nivel molecular, direct din sange, printr-o procedura simpla care poate sa-ti spuna acest lucru in mai putin de 6 minute”.
„Interesant este ca acest lucru poate fi determinat inainte de a avea simptomele bolii, ceea ce e un mare avantaj: descoperit la timp, cancerul poate fi tratat cu succes. Noi am facut experimente deja pe diverse tipuri de cancer: ovarian, la san, gastrointestinal, de prostata. In momentul in care dispozitivul nostru ar fi produs pe scara larga, el ar fi foarte usor de utilizat de catre orice medic sau asistent medical, dar chiar si de catre oamenii fara o pregatire in domeniu, pentru ca modul de utilizare este la fel de usor ca in cazul glucometrului. Proiectul nostru are loc in unicul laborator de tehnologie analitica de proces din Romania, PATLAB, aflat in Institutul de Electrochimie si Materie Condensata Timisoara”, spune Raluca-Ioana van Staden.
Pe de alta parte si un tanar in varsta de 32 de ani din Deva, Corneliu Birtok-Baneasa, a obtinut medalia de aur la Salonul International de Inventii de la Geneva pentru un dispozitiv dinamic de transfer al aerului care scade consumul de carburant si emisiile poluante, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Inventia mea este un dispozitiv dinamic de transfer al aerului care ar trebui sa foloseasca in industria auto. Se aseaza pe filtrele de aer ale autoturismului si ajuta la imbunatatirea transferului de aer din afara compartimentului motor pe filtrul de aer. Ajuta transferul de aer prin filtru, fara ca aerul sa fie retinut, mai ales pe timp de vara, cand cresc performantele motorului si nu se incalzeste asa de repede, ceea ce duce la un consum scazut de carburant si la o reducere a emisiilor poluante”, a declarat Corneliu Birtok-Baneasa.
Salonul International de Inventii de la Geneva s-a desfasurat intre 21 si 25 aprilie. Lista celor premiati la editia din acest an a Salonului International de Inventii de la Geneva nu este inca publicata pe site-ul oficial al evenimentului
Andreea Marin Banica a castigat medalia de aur la Salonul International de Inventii de la Geneva
Articole
Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...Aproape 6 mii de hectare de teren cadastrate gratuit, în comuna Ip
Un număr de 10.462 de imobile cu o suprafață totală de 5.865 de hectare din comuna Ip au fost măsurate și urmează să fie intabulate gratuit pentru cetățeni. Reprezentanții OCPI Sălaj au participat vineri, 11 octombrie, împreună cu reprezentanții primăriei comunei IP și ai prestatorului S.C. Topoexim Expert S.R.L. la ședința privind publicarea documentelor tehnice ale cadastrului, ca urmare a realizării lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de întreg UAT, în comuna Ip. Rezultatele lucrărilor de înregistrare…
Mai mult...