Panoul din centrul Zalăului a arătat in ultimele trei zile un indice „rău” de calitate a aerului. Dana Noje, purtător de cuvant al Agenţiei Pentru Protecţia Mediului (APM) Sălaj ne-a explicat că s-au inregistrat depăşiri ale limitelor de concentraţie la pulberi de suspensie din aer din cauza microcentralelor de la locuinţele din zonă. „Staţia de monitorizare a calităţii aerului de tip industrial este amplasată in zona staţiei Meteo pentru a se analiza efectului poluanţilor industriali asupra zonei locuite. La momentul amplasării staţiei, CET-ul funcţiona pe cărbune şi alimenta atat zona industrială, cat şi populaţia. In plus, intre CET şi staţia Meteo era teren viran, nu erau case şi blocuri ANL”, ne-a explicat reprezentantul APM scopul amplasării staţiei de monitorizare a calităţii aerului in acea zonă.
Staţia trebuie mutată
Purtătorul de cuvant al APM a declarat că staţia nu mai măsoară poluarea din zona industrială ci emanaţiile microcentralelor in zona respectivă. In ce priveşte pericolul pentru populaţie, Noje a spus că pulberile nu conţin metale şi deranjează la fel ca praful de pe stradă. Seara, după ora 18.00 şi in weekend, cand oamenii dau drumul mai tare la căldură, se inregistrează in special aceste creşteri de factori poluanţi. O soluţie ar fi modificarea amplasamentului in altă parte.
Zălăuanii respiră aer ”rău”
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...