Ziua Tatalui a fost sarbatorita ieri in Romania ca urmare a recunoasterii contributiei individuale a fiecaruia dintre cei doi parinti la viata de familie. A doua duminica din luna mai este declarata in mod oficial sarbatoare legala dedicata taticilor, in conformitate cu Legea 319/2009 privind instituirea Zilei Mamei si a Zilei Tatalui. Legea cu privire la aceste doua sarbatori a fost aprobata in luna iunie 2009, la initiativa Aliantei Antidiscriminare a Tuturor Taticilor (TATA) si a unui grup de parlamentari romani. In Romania, Ziua Tatalui a fost sarbatorita in mod oficial, pentru prima data, in data de 9 mai 2010 (a doua duminica a lunii mai). Pana in acel moment, dintre cele 27 de tari ale Uniunii Europene, Romania era singura tara care nu sarbatorea ziua dedicata tatilor.
Semnificatia Zilei Tatalui este in stransa legatura cu pozitia acestuia in familie, dar si in societate. Implica-rea tatalui in procesul de crestere, dezvoltare si integrare in societate a copilului este esentiala. Concret, in cazul in care copilul este baiat, pe parcurs el va incerca sa preia din comportamentul tatalui sau si din stilul acestuia de viata, ceea ce inseamna ca un tata are menirea de a oferi un exemplu de viata demn de urmat pentru copil. Desi mama reprezinta pentru copil primul univers, primitor si hranitor, tatal copilului vine spre a face initierea in societate, in „adevarata lume”.
Aniversarea Zilei Tatalui are ca scop principal consolidarea relatiei tata – copil, prin care copiii au ocazia de a-si manifesta respectul si multumirea pentru parinte.
Ziua Tatalui, sarbatoare oficiala
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...