Cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice, presedintele Uniunii Judetene a Pensionarilor Salaj, colonel (r) Ioan Negritas, a organizat, ieri, o petrecere destinata membrilor Uniunii pentru a marca acest eveniment, fiind invitate si autoritatile locale, primarul municipiului Zalau, Ionel Ciunt si cei doi viceprimari.
rn
in discursul sau adresat publicului prezent la eveniment, col. (r) Ioan Negritas a spus ca „in acest an se implinesc 27 de ani de la prima celebrare a zilei internationale a persoanelor varstnice, o zi speciala pentru bunicii nostri si pentru toti pensionarii. Sarbatorim acest eveniment la 1 octombrie si aratam astfel generatiilor viitoare realizarile noastre de-a lungul vietii, colaborand si contribuind la o lume mai buna, o lume a intelegerii si a pacii. in aceasta ordine de idei detinem „Banca Amintirilor” care nu da faliment niciodata, iar realizarile noastre sunt certitudini. Noi, persoanele varstnice si pensionarii, ne-am daruit pentru familie si societate, multi dintre noi au luptat cu demnitate pentru identitatea nationala, altii au construit edificii culturale, administrative sau unitati economice. Ridurile noastre nu sunt altceva decat urme ale unui zambet, iar intelepciunea lor e acel motor magic care ne face mai echilibrati, mai realisti, mai recunoscatori.
rn
Fac un apel de buna credinta la intelepciunea conducatorilor locali si judeteni sp planifice in programele si proiectele lor masuri cat mai bune pentru persoanele varstnice, care pot fi parintii sau bunicii lor, pentru ca acestia sa isi poata duce batranetile in liniste, pace si fericire”, a declarat presedintele Uniunii Judetene a Pensionarilor Salaj, colonel (r) Ioan Negritas.
rn
De mentionat faptul ca in fiecare an, la 1 octombrie, statele lumii sarbatoresc „Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice” stabilita printr-o Hotarare a Adunarii Generale a Natiunilor Unite adoptata la 14 decembrie 1990.
Marcata pentru prima oara in 1991, aceasta sarbatoare este un semn de recunoastere a aportului pe care persoanele varstnice il au la dezvoltarea economico-sociala a tarilor, evenimentul consemnand o noua viziune asupra rolului pe care aceste persoane il joaca in viata societatii, prin implicarea lor atat in educarea tinerelor generatii, cat si, efectiv, la asigurarea bunastarii economice a gospodariilor din care fac parte.