Municipalitatea se laudă că a reuşit in 2010 să impace toţi asistaţii social şi să imbunătăţească calitatea mediului inconjurător.
Primăria Zalău a finalizat raportul „privind starea socio-economică şi de mediu in Municipiul Zalău”, document ce va fi adus azi la cunoştinţa consilierilor locali. Structurat pe trei capitole – asistenţă socială, buget local şi mediu, raportul prezintă activităţile desfăşurate de către municipalitate pe cele trei componente in anul trecut.
In domeniul asistenţei sociale, in decursul anului 2010 au fost inregistrate un număr total de 19.911 de solicitări de acordare a unor prestaţii sau servicii sociale. Altfel spus, aproape unul din trei zălăuani a cerut să fie asistat social. Tot in 2010, prin acţiunile de monitorizare a beneficiarilor de ajutor social şi a activităţii asistenţilor sociali s-a dispus sistarea plăţii pentru patru beneficiari şi un asistent personal. Prin Programul European de distribuţie a alimentelor a fost furnizată o cantitate de 145 de tone de alimente pentru 5405 de beneficiari. Acţiunea continuă şi la inceputul acestui an. De legea 416/2001, privind venitul minim garantat, au beneficiat un număr de aproximativ 145 de persoane, iar 4350 de zălăuani au solicitat ajutorul de incălzire. De asemenea, in intervalul ianuarie-decembrie 2011 s-a inregistrat un număr mediu de 107 persoane care au beneficiat lunar de serviciile Cantinei de Ajutor Social.
Mediul stă bine, dar este loc de mai mult
Acţiunile intreprinse in 2010 au avut ca scop imbunătăţirea calităţii mediului şi prevenirea deteriorării acestuia, prin punerea in aplicare a Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Municipiului Zalău 2008-2013. „Pentru imbunătăţirea calităţii aerului, principalele acţiuni au vizat imbunătăţirea condiţiilor de trafic, prin realizarea centurii ocolitoare pentru devierea traficului de tranzit, reabilitări de drumuri pentru reducerea poluării cu pulberi şi creşterea vitezei de circulaţie”, se arată in raport. In ce priveşte imbunătă-ţirea calităţii apei, in 2010 au fost continuate lucrările de investiţii la reţelele de alimentare cu apă, pentru asigurarea unei ape potabile de calitate, precum şi in reţelele de canalizare menajeră, in scopul reducerii pană la eliminare a evacuărilor de ape uzate in cursurile de apă. Cel mai important proiect realizat in anul 2010 pentru protecţia calităţii apelor a fost proiectul „Imbunătăţirea sistemelor de alimentare cu apă, canalizare şi epurare din zona Cluj-Sălaj”, care prevede extinderea şi reabilitarea sistemului de apă potabilă şi apă uzată in municipiul Zalău, precum şi reabilitarea staţiei de epurare a oraşului.
Zalăul stă bine in rapoarte
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...