Judeţul nostru se confruntă cu o ieşire dificilă din criză in comparaţie cu alte judeţe, situandu-se pe un ruşinos loc 40, conform estimărilor Comisiei Naţionale de Prognoză.
Judeţul nostru se confruntă cu o ieşire dificilă din criză in comparaţie cu alte judeţe, situandu-se pe un ruşinos loc 40.

Sălajul se află pe un ruşinos loc 40 privind ritmul lent al creşterii economice in acest an, potrivit estimărilor oficiale ale Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP). Pe harta judeţelor, creşterea economică variază in acest an, potrivit datelor, intre un minim de 0,6 la sută şi 2,5 la sută. In funcţie de creşte-rea reală estimată a Produsului Intern Brut (PIB), judeţele ţării sunt impărţite in patru categorii privind ieşirea din criză: ieşire rapidă (creştere peste 2 la sută), ieşiere medie (1,5-2 la sută), ieşire temperată (1-1,5 la sută), ieşire dificilă (sub 1 la sută). Judeţul nostru va ieşi greu din criză in acest context. Sălajul are o creşterea reală a Produsului Intern Brut estimată la 0,7 la sută, la egalitate cu judeţul Satu Mare, inregistrand o ieşire dificilă din criză, comparativ cu alte judeţe. Tot de această parte a baricadei, care se incadrează sub 1 la sută in acest an, se situează şi Covansa, Bihor, Ialomi-ţa şi Giurgiu, insă doar ultimul judeţ inregistrează o creştere economică mai mică decat Sălajul, respectiv de 0,6 la sută. Faţă de anul 2010, economia va creşte nesemnificativ in Sălaj, faţă de alte judeţe, care au fost mult mai „harnice” din punct de vedere economic. In această categorie se incadrează judeţele Cluj, Argeş, Sibiu, Braşov şi Ilfov, care potrivit CNP vor avea cea mai rapidă creştere economică de peste 2 la sută. Celelalte judeţe ale ţării vor avea creşteri medi sau temperate, cu un avans al PIB-ului de 1,5 pană la 2 la sută, respectiv de 1 la sută pană la 1,4 la sută.