Zalăul se umple iar de păcănele; dependenții sunt din nou la butoane

De la sfârșitul săptămânii trecute, localul “7 seri” de pe strada Gh. Doja are din nou păcănele funcționale. Spre bucuria împătimiților jocurilor la slot-machine, care mai bagă câte o sută-două de lei, dar cu rezerve. Și asta de când și-au dat și ei seama că au fost trași în piept de mafia păcănelelor, după ce cazul a fost semnalat în presă. Actualele aparate nu fac parte din lotul celor 248 de păcănele care au fost sechestrate de procurori. Ele au fost aduse de la alte firme de patronul Mihai Ghiurca, pentru a-și continua business-ul.
La începutul sfârșitul lui octombrie și începutul lui noiembrie, procurorii DIICOT au arestat opt persoane care făceau parte dintr-un grup infracțional ce se ocupa cu măsluirea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot-machine și au pus sechestru pe aparate și bunuri personale ale membrilor grupului.
Danco Stelian și Paneș Remus Claudiu erau asociați ai SC Electro DSL SRL firmă care deținea în administrare 192 de slot-machine pe raza județelor Sălaj și Bistrița Năsăud. Danco Stelian mai era asociat și cu Ciascai Radu Ovidiu, în cadrul SC Game Electronics SRL și dețineau în administrare 56 de aparate tip slot-machine în județele Sălaj și Maramureș. Pe lângă cele 248 de apararte au mai fost sechestrate stop_coloana și bunuri personale ale capilor mafiei păcănelelor, aur și mari sume de bani.
Cei trei au cerut instanței ridicarea sechestrelor de pe bunurile firmelor și bunurile personale pe care procurorii le-au “umflat” la pecheziție. Este vorba de cele 248 de păcănele, de 2.291.489 lei, 291.545 euro, 3.596 lire sterline, 415 dolari, 25,820 kilograme de aur și un seif în care se aflau 129.080 euro, 175.799 lei și 561 grame de aur. Magistrații au respins pe data de 20 noiembrie cererea celor trei inculpați de ridicare a sechestrului.
Din surse juridice am aflat că cele 248 de aparate de joc au fost ridicate pentru expertizare, ori sigilate în localul unde funcționau, urmând a fi duse la expertiză. Cum multe localuri trăiau după păcănele, patronii acestora au insistat să le fie eliberate localurile de păcănelele păcătoase pentru a-și putea continua activitatea cu altele, de la alte firme din țară.