Directia de Asistenta Sociala Comunitara (DASC) din cadrul Primariei Zalau depunea in anul 2007 un proiect, pe programul PHARE, prin care intentiona sa organizeze cursuri de formare profesionala pentru tinerii care parasesc institutiile de ocrotire sociala (orfelinate, scoli speciale). Desi forurile europene au apreciat proiectul ca fiind foarte bun, acesta nu a putut fi implementat din cauza unor probleme de natura procedurala.
In 2008, insa, proiectul a fost prezentat membrilor Fundatiei ROAD si a Clubului Rotary (ambele din Anglia) care au apreciat initiativa autoritatilor din Zalau si au decis sa contribuie la reusita proiectului. Mai mult, directoarea DASC, Dorina Babos, impreuna cu Onorica Abrudanu, consilier local, au efectuat in perioada 5-12 decembrie 2008, o vizita in Marea Britanie si au convins partea engleza sa sprijine proiectul. „Doamna Babos s-a implicat foarte mult in acest proiect, iar datorita profesionalismului si responsabilitatii angajatilor DASC, copiii dezinstitutionalizati vor avea parte de un sprijin real prin implemenatarea acestui proiect”, a declarat Onorica Abrudanu.
Potrivit informatiilor primite de la purtatorul de cuvant al primariei, Manuela Ghiurutan, proiectul initial a fost depus cu o cota de finantare din partea administratiei locale, de 10% din valoarea totala, dar aportul primariei nu mai este necesar, deoarece partenerii englezi au confirmat ca vor finanta proiectul cu intreaga suma, respectiv cu 2,5 miliarde lei vechi. „Aceasta suma va sosi in primul trimestru al anului 2009 iar de proiect vor beneficia 20 de tineri”, a precizat Manuela Ghiurutan.
Cursurile se vor tine la Centrul Social de Urgenta (fostul camin „Filatura”), lectori urmand a fi angajatii furnizorului de servicii SC VicConsult, iar de medierea pentru ocuparea unui loc de munca se va ocupa SC Focus Center.
Purtatorul de cuvant al primariei ne-a mai declarat ca exista deja un parteneriat cu SC Metalex, agent economic care s-a angajat sa asigure practica de specialitate si sa-i incadreze in munca pe cei care au manifestat aptitudini la finalizarea cursului de tamplarie. De asemenea, o alta componenta a proiectului cuprinde si un curs de instruire privind reguli de conduita si comportament.
„Proiectele de factura sociala si cu specific pe dezvoltarea aptitudinilor unor tineri, in vederea gasirii unui loc de munca, sunt de mare actualitate si asta in conditiile in care vor fi anumite greutati in perioada urmatoare, datorate in principal crizei, cu atat mai mult pentru acesti tineri cu probleme. Fiindca acest proiect are ca sprijin organizatii care deja si-au aratat disponibilitatea, si prin ce s-a realizat pana in acest moment, dorim sa le multumim pentru eforturile si sprijinul acordat”, a declarat Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau.
Zalau: Proiect de 2,5 miliarde pentru tinerii dezinstitutionalizati
Articole
PNL Sălaj: ”Votul din 8 decembrie este un vot pentru România, pentru Europa și împotriva izolării țării noastre.”
Votul din 8 decembrie este un vot împotriva izolării noastre! Este principalul mesaj transmis de liberali, cu doar câteva zile înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, în urma căruia românii vor decide cine merge la Cotroceni, pe de o parte, dar și direcția în care va merge țara, pe de altă parte. Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele PNL Sălaj, a prezentat joi, 5 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă principalele decizii adoptate de către Biroul Permanent Național…
Mai mult...Spălare de bani și infracțiuni electorale la alegerile prezidențiale!
Procurorii suspectează spălare de bani și o serie de infracțiuni electorale în ceea ce privește primul turl al alegerilor prezidențiale. După ce s-au sesizat din oficiu, procurorii au trimis o solicitare și către procurorul șef DIICOT, în raport de indiciile privind săvârșirea unor infracțiuni aflate în competența acestei structuri specializate. Potrivit anunțului făcut joi de Ministerul Public, „în urma desecretizării și analizării documentelor care au fost prezentate în cadrul ședinței CSAT din data de 28 noiembrie 2024…
Mai mult...