Recoltatul orzului se face cu combina reglata pentru aceasta planta. „ncepe la coacerea deplina, cand umiditatea boabelor este sub 16-17 la suta. „ntarzirea recoltatului provoaca mari pierderi datorita ruperii spicelor si a scuturarii boabelor. Daca recoltatul se face totusi la umiditatea boabelor de peste 17 la suta se tece imediat la uscarea acestora, pana la umiditatea de pastrare (15 la suta). Orzul de toamna se coace cu 7-10 zile inaintea graului. El trece foarte repede la “rascoacere” asa incat pericolul pierderilor, daca se intarzie recoltarea este mai mare decat la grau. Tehnologia de cultura a orzului de toamna este mult mai simpla decat a porumbului si deci productia obtinuta este mai ieftina. Anul acesta in Salaj sunt de recoltat 309 hectare cultivate cu orz. Pana ieri s-au recoltat 80 de hectare in zona Jibou, Napradea, Somes Odorhei. productia medie la hectar este 2600-2800 de kilograme la hectar