Referendumul de duminica a aratat, inca o data, ca democratia romaneasca merge mana in mana cu ura. Electoratul s-a impartit iar in doua tabere patimase, care au sustinut fiecare punctul sau de vedere pana la extrem, pierzand din vedere tocmai subiectul referendumului. Cei din tabara lui Base au inceput sa tipe despre excluziunea europeana, despre lovitura de stat si despre faptul ca mersul la vot este un gest in favoarea lui… Ion Iliescu. Ceilalti, de la USL, au vorbit despre Nuti si Roberta, despre serviciile care conduc tara si despre promovarea nepotismului prin prezenta Ebei in Parlamentul European. Daca cei de la PDL au exagerat cu lovitura de stat, nici uslasii nu s-au lasat mai prejos: au deschis in duminica votului vila Dante ca sa vada tot poporul ca Base si-a tras „robinete de aur” pe sistemul Ceausescu. Toate metodele pe care le-au folosit cele doua tabere nu au facut decat sa instige la ura, deformand lucrurile si corupand esenta votului. Faptul ca in discutie este presedintele Romaniei cu variantele de sustinere sau de nesustinere, a cazut pe planul doi. Multi alegatori au inteles ca, daca merg la vot, il aleg implicit pe Antonescu drept presedinte, in vreme ce aceia care au mers la vot au crezut ca, prin votul lor, scapa definitiv de Traian Basescu cu tot alaiul sau. Iar boicotul votului, promovat de cei de la PDL, a fost substituit unui act de exercitare a democratiei. In schimb, divizati intre o optiune si alta, electoratul si-a asumat o cauza si a ales cu ura – sa scape de Basescu, prezentandu-se la vot, sau sa nu mearga la vot, pentru ca-i uraste pe Ponta si Antonescu. Inca o data, am picat testul democratiei. Pentru ca, intr-o societate civilizata, ura nu-si afla rostul, iar un alegator se informeaza inainte asupra a ceea ce trebuie sa ia in calcul cand isi foloseste dreptul electoral.
Votul urii
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...