Dupa cum se stie, foamea de bani la buget a obligat Guvernul sa ia masuri, sa umble la taxe si prin bruma de venituri din agricultura, a micilor producatori. Mici, dar multi. Printr-o serie de propuneri de modificari fiscale, masuri care stau sa intre mintenas in aplicare, se preconizeaza a aduce la bugetul de stat aproape doua miliarde de lei. Cei care detin sub doua hectare de teren nu vor plati impozit. La fel si cei care detin animale cat sa le poti numara pe degetele de la o mana. Ba si micul agricultor, daca mic se poate numi, care detine peste 50 de hectare de teren va plati un impozit de 85 de lei in loc de 214 lei, cat platea. Si este vorba doar de persoane fizice, firmele urmand sa fie impozitate ca si pana acum. Noutatea vine la impozitul pe venit, de platit indiferent daca pamantul este lucrat sau nu. Iar aici este treaba Fiscului local sa calculeze si sa incaseze. Ministrul Agriculturii spune ca scade impozitul pe hectar, dar nu spune cu cat va trebui sa dea mai mult micul agricultor la stat prin aplicarea cotei de impozit de 16 la suta pentru veniturile din activitati agricole. E clar, de asemenea , ca pentru omul de la tara cu mai mult de doua hectare „o sa fie si mai bine”. Concret, o sa plateasca mai mult. Relaxare fiscala, simplificarea impozitului, reducerea evaziunii fiscale, crearea unui mediu concurential – sunt vorbe frumoase spuse de oficiali. Dar ce ramane palpabil? Categoric, bir mai mare la stat, acum si in agricultura.
Vorbe frumoase
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...