”Let’s Do It, Romania!” a organizat sâmbătă cea de-a XI-a ediție a Zilei de Curățenie Națională care avut loc și în județul Sălaj.
Și în acest an, România s-a alăturat altor 198 de țări în efortul comun de a reduce deșeurile și de a promova o lume mai curată. Voluntarii din județul Sălaj s-au străduit să redea frumusețea naturii care se sufocă, să strângă deșeurile și să petreacă o zi alături de oameni dornici să facă fapte bune.
În Sălaj, coordonarul Campaniei a fost, ca în fiecare an, Corina Țurcaș care a reușit să adune iar mii de voluntari din întreg județul – instituții, unități de învățământ, oameni simpli iubitori de natură.
Acțiunea principală s-a desășurat pe malurile Lacului Vârșolț, dar grupurile de voluntari au acționat în tot județul, de la cei mai mici voluntari, până la cei în etate. Tone de deșeuri s-au adunat în fiecare loc în care s-a derulat ”Let’s Do It, România! Let’s Do It, Sălaj!”.
”Am curățat malurile Vârșolțului alături de voluntari de la Garda de Mediu Sălaj, coordonați de comisar sef Fazacaș Răzvan, le mulțumesc că am avut susținerea lor și în acest an; voluntari de la Ariile Protejate, coordonați de Lavinia Dragoș, sper să ținem legătura și pentru edițiile viitoare. Le mulțumesc si lor pentru participare, voluntari de AJVPS, coordonati de doamna Veronica Ispas, coordonator cu vechime în mișcarea socială Let’s Do It, Romania!, Let’ s do it, Salaj! Le mulțumesc pentru implicarea de care dau dovadă an de an pentru a menține Lacul Vârșolt curat” Au fost alături de noi voluntari de la Cargus, care este și partener național în această acțiune, Eny Hidan alături de familie, Farcas Andrei, un grup de mămici cu copii Ralu Mare , Anamaria Varga , Balogh Tatiana , Andreea Ioana Țurcaș și un alt voluntar Marius Dragos. Le mulțumesc și lor că au ales să renunțe la timpul lor liber pentru a aduna mizeriile lăsate de cei needucați. A fost o zi perfectă pentru iesit în natură, ne-am bucurat de frumusețea lacului, dar am și adunat mulți saci cu gunoaie. Bogya Noemi Andrea ne-a adus cafea și prăjitură, s-a gândit să ne sustină în acest fel activitatea”, a declarat Corina Țurcaș după acțiunea de la Vârșolț.
”Curățenia nu este doar despre locul în care trăim, ci și despre respectul față de natură și comunitatea noastră. Fiecare dintre noi are puterea de a contribui la un mediu mai curat, mai sănătos, și prin acțiunile noastre putem face o diferență semnificativă. Vă îndemn să priviți în jur cu recunoștință și să înțelegeți cât de prețioase sunt locurile pe care le împărtășim. Fiecare fir de iarbă, fiecare copac și fiecare floare depind de grija noastră, iar gesturile noastre de astăzi vor lăsa o moștenire generațiilor viitoare. Prin puterea noastră colectivă, putem transforma lumea într-un loc mai curat, mai verde și mai bun. Haideți să lucrăm împreună pentru a păstra frumusețea planetei și să ne asigurăm că lăsăm în urma noastră un mediu înfloritor”, a fost mesajul lansat de reprezentanții Școlii Gimnaziale Lucian Blaga din Jibou, unitate voluntară în proiect.
În ultimii ani, acest eveniment a devenit tot mai cunoscut adunând mii de voluntari care au ecologizat localitațile județului, precum și arealele naturale.
La nivel național, partenerii și invitații instituționali care se alătură Zilei de Curățenie Națională sunt: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Administrația Națională Apele Române, Romsilva, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România.