De mai bine de zece ani, tinerii emigreaza apeland la „bunele intentii” ale firmelor care intermediaza locuri de munca in strainatate. Odata iesiti de pe bancile facultatilor, studentii nostri nu au nici o sansa pe piata muncii din Romania, asa ca pleaca in ideea de a da lovitura peste mari si tari.
Firmele de emigrare din Romania colaboreaza cu firme din strainatate care ofera locuri de munca pe perioade determinate sau pe sezoane iar tineri nostrii dau buzna. Iar „Visul American” despre care toata lumea vorbeste este printre primele alegeri ale oricarui tanar dornic de munca. Odata ajunsi pe aeroport, studentii constata ca „ce-i in mana, e minciuna”, adica conditiile din contract nu relateaza realitatea in fata careia sunt pusi. Se trezesc ca nu ii asteapta nimeni sau ca angajatorul le ofera conditii de mizerie si tratament pe masura. Studentii mai curajosi raman si infrunta realitatea, iar ceilalti fac cale intoarsa. Buba este ca multe dintre aceste firme de emigrare nu sunt serioase . Vand altceva decat pot oferi angajatorii americani. Americanii stiu una, studentii stiu alta.
Mai exista si categoria firmelor care triseaza cand vand „Visul American”. Le iau banii sarmanilor studenti, semneaza contracte fictive cu ei si apoi dispar din peisaj. Tinerii mai naivi din fire, fara scoala vietii, ajung cu visele spulberate si cu sperantele naruite. Bruma de bani primita de la parinti s-a dus pe apa sambetei. Pentru prea multi „Visul American” este o desertaciune, dar despre esecuri nu ne place sa vorbim.
„Visul American” nu-i tocmai roz
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...