Intr-o societate care pune mult pret pe imagine, infiintarea unei sali de fitness poate aduce beneficii intr-un timp scurt si cu o investitie medie. Trebuie sa „vinzi” sportul la un pret rezonabil pentru toate buzunarele.
Sala de fitness se bazeaza exclusiv pe oameni si pe satisfacerea necesitatilor lor intr-un timp relativ scurt. Fata de alte domenii, utilizatorii serviciilor unei sali de fitness pot sa analizeze de la inceput daca este ceea ce si-au dorit si daca vor avea raspunsul scontat in timpul asteptat.
Pentru a administra o sala de fitness trebuie sa fii oricum numai nu un mana-ger scortos si plin de importanta. Afacerea ideala este aceea care iti aduce si beneficii personale, nu numai cele de natura financiara. O astfel de afacere iti imprima un stil sanatos de viata, cu multa miscare, si iti ofera posibilitatea sa fii tu insati, fara norme care iti impun o conduita anume. Daca intocmesti un plan si il urmezi pas cu pas vei reusi. Mai intai trebuie sa te interesezi de locatie, investitie si amortizarea acesteia, cheltuieli lunare, promovare, numarul de angajati si sarcinile acestora. Oamenii de afaceri din bransa spun ca o asemenea investitie se ridica la cateva zeci de mii de euro daca vrei ca totul sa iasa asa cum iti doresti si se amortizeaza cam in doi ani. Dar trebuie sa te implici si sa te ocupi de fiecare client. Este foarte important sa ai o relatie apropiata cu clientul, astfel il vei determina sa-ti ramana fidel. Iar valoarea abonamentului trebuie sa fie la un nivel pe care clientul de nivel mediu sa si-l poata permite.
Sala de fitness nu mai reprezinta de multa vreme o simpla intalnire in care fiecare isi lucreaza exercitiile si pleaca. Antrenorii si nutritionistii au stabilit cateva reguli pentru ca sala de fitness sa devina un loc in care fiecare persoana se intoarce de placere. Se pot folosi mai multe aparate, din metal si plastic, la care se exerseaza miscarile dorite. Exercitiile fizice executate la aceste aparate moderne faciliteaza mentinerea unui tonus muscular optim.
Romanii nu fac sport
Daca in perspectiva oamenii par preocupati de acest gen de sport, deocamdata stam foarte slab la ponderea cetatenilor care se si preocupa de acest aspect. Aproape 60 la suta dintre romani nu practica nici un sport si nici exercitii fizice pentru a se mentine in forma, potrivit unui studiu realizat de GfK Romania. Si nici parintii nu-si incurajeaza copiii sa faca miscare. Intr-o campanie in care au fost implicate 182 de scoli, din 1.200 de chestionare doar doua aveau raspunsul afirmativ al parintilor ca si-ar lasa copiii sa urmeze un sport.
In general fetele merg la sala ca sa slabeasca iar baietii pentru a face muschi. Media de varsta este intre 20 si 30 de ani.
Ca dotare cu spatii special amenajate, piata nu este nici pe de parte saturata, pentru aceasta urmand sa mai treaca cel putin cativa ani. Proprietarii de centre de fitness opteaza pentru echipamente second-hand din import, pentru produse romanesti noi si mai rar pentru importuri de produse noi din Occident, acestea din urma fiind mult mai scumpe. In functie de target, salile achizitioneaza facilitati diferite. In salile mici care se adreseaza persoanelor cu venituri sub medie sau medii, gasesti cu precadere aparatura second-hand. Centrele medii sau mai mari, cu suprafete de la 250 de metri patrati la 1.000 de metri patrati sau mai mult, prefera echipamente noi, clientii avand insa venituri mai mari si cu pretentii pe masura.
Un antrenament corect da rezultate bune
Modul in care te antrenezi conteaza . Nu este suficient sa faci rapid cateva exercitii daca vrei sa obtii rezultate. Si nu te astepta ca acestea sa se vada dupa doar cateva zile de antrenament.
Ca sportiv amator, primul lucru pe care trebuie sa il stii este ca 30 de minute de sport pe zi, adica activitati care presupun efort, nu doar o plimbare in parc, iti mentin corpul in forma maxima. Exercitiile de aerobic si intinderile intarzie procesul de imbatranire. Multi cred ca 30 de minute de exercitii le vor schimba corpul dar asta nu se intampla automat. Daca esti concentrat si lucrezi intr-un mod inteligent, corect in acea jumatate de ora, rezultatele nu vor intarzia sa apara.
Pentru a avea rezultate nu trebuie sa lucrezi foarte repede, ci mai incet si sa stai drept, la aparatele unde poti sa o faci. Este mult mai important sa te concentrezi pe ceea ce faci, chiar daca asta inseamna scaderea intensitatii. Pozitia dreapta a trunchiului este foarte importanta. De exemplu, anumite studii au demonstrat ca daca vei ridica greutati in timp ce stai in picioare vei arde aproximativ 50 de calorii.
Nu te apuca de exercitii daca nu esti bine hidratat. Bea aproximativ jumatate de litru de apa inainte cu doua ore de a te duce la antrenament, in acest mod vei avea mai multa energie. Consumul apei este obligatoriu atunci cand mergi la sala, atat inainte cat si dupa antrenament pentru a recupera ceea ce pierzi prin transpiratie.
Daca nu iti place sa alergi nu o face, alege un exercitiu cardio mai distractiv si in acest mod vei pierde cu aproximativ doua kilograme mai mult pe an. S-ar putea ca ascultatul muzicii in timpul exercitiilor sa te ajute sa arzi mai multe calorii. Fa si cateva exercitii de aerobic, iar numarul kilogramelor pierdute va fi mai mare.
Mananca patru, pana la sase mese pe zi, cu cantitati mici de mancare la fiecare masa, in loc sa mananci mult de doua ori pe zi, si obisnuieste-te sa mananci fructe si legume. Nu ocoli multivitaminele. Mergi la doctor si intreaba daca ai nevoie de antioxidanti, calciu, acid folic sau alte vitamine, pentru a avea o sanatate mai buna.
Cat te costa
Pentru a te mentine in forma trebuie sa faci exercitii fizice de cel putin doua ori pe saptamana. Nu este mult si ar trebui sa mai punem si sanatatea pe primul loc. Un abonament pentru o luna la o sala de fitness, la aerobic, tae bo sau alte asemenea sporturi costa de la 50 de lei. Pretul poate creste in functie de dotarile salii si de facilitatile pe care ti le ofera.
Vanzatorul de ”look”
Articole
15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale și 175 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu
Azi, 15 ianuarie, se împlinesc 175 de ani de la nașterea celui mai mare poet român, Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850-15 iunie 1889). Începând din 2011, tot în 15 ianuarie este sărbătorită și Ziua Culturii Naționale. Este o sărbătoare care are loc anual și promovează cultura, arta și efortul academic, prin activități specifice. Cunoscut ca „Luceafărul poeziei românești”, Mihai Eminescu debutează în 12 ianuarie 1866, cu poezia „La mormântul lui Aron Pumnul”, apărută în broșura „Lăcrămioarele învățăceilor…
Mai mult...Sfântul Ioan Colibașul și prioritățile greșite ale vieții noastre
Sfântul Ioan Colibașul, adică ”cel care a trăit într-o colibă” sau ”Ioan cel sărac pentru Christos”, a fost un sfânt ascet care a trăit în secolul V. El este amintit atât în calendarul ortodox, cât și în cel greco-catolic, în fiecare an la data de 15 ianuarie. Ioan a trăit în vremea împăratului bizantin Leon I Tracul (457-474). El provenea dintr-o familie nobilă din Constantinopol, iar tatăl lui era general în armata bizantină. Ioan a beneficiat de…
Mai mult...