Structura anului scolar urmator a fost facuta cunoscuta ieri de inspectorul scolar gene-ral, Ioan Abrudan, dupa ce Ministerul Educatiei a aprobat si pu-blicat Metodologia organizarii anului scolar 2012-2013. Abrudan spune ca clinchetul clopotelului va anunta debutul anului scolar in 10 septembrie, Ministerul renuntand astfel la traditia inceperii anului scolar pe 15 septembrie. Si data incheierii anului scolar a fost modificata, ultima zi de scoala fiind pe 21 iunie 2013 si nu 15 iunie, cum era pana in prezent. Ministerul Educatiei a stabilit diferit peri-oadele de vacante de pe parcursul anului scolar, in functie de ciclul de invatamant. Astfel, copiii si elevii din ciclul prescolar si primar de invatamant vor avea o saptamana de vacanta in peri-oada 29 octombrie – 4 noiembrie. Toti elevii vor intra in vacanta intersemestriala, care se suprapune cu vacanta de iarna, timp de trei saptamani, in perioada 22 decembrie – 13 ianuarie. Elevii se vor intoarce la scoala in 14 ianuarie si vor avea un moment de „respiro” abia in perioada 1-5 aprilie, cand se va derula saptamana de „scoala altfel”, dupa care vor intra din nou in vacanta de primavara, timp de trei saptamani, in perioada 6-21 aprilie. In anul scolar urmator se marcheaza din nou o premiera, deoarece Sarbatorile Pascale, potrivit calendarului ortodox, vor fi pe 5 mai, dupa vacanta de primavara si nu in timpul derularii ei. Asadar, de Pasti, elevii vor fi din nou liberi, insa cel mai pro-babil pentru o zi sau doua.
Vacanta de Pasti nu mai exista
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...