Dacă raportăm şomerii cu studii superioare la numărul total de şomeri din judeţ, in anul 2010, in Sălaj, procentul şomerilor cu studii superioare a fost de 6,75 la sută din totalul şomerilor din evidenţele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Cifră comparabilă cu a judeţului Ilfov, 6,84 la sută. De departe, caştigător in acest top este Bucureştiul, unde in anul 2010, din cei 24.922 de şomeri atat indemnizaţi cat şi neindemnizaţi, 21,5 la sută aveau studii superioare. La sfarşitul anului trecut, peste 600 de sălăjeni cu studii superioare erau şomeri, dintre care 72 fără a fi indemnizaţi. Incadrarea in muncă a absolvenţilor se face in medie cel mai repede la patru luni de la absolvire, potrivit unui raport recent. Cei care au o o diplomă in drept, ştiinţele naturii, ştiinţe exacte sau silvicultură işi găsesc cel mai greu un loc de muncă. Din cei peste 493.000 de şomeri din Romania, aproximativ 30.000 dintre ei au studii universitare. Universităţile produc anual peste 125.000 de absolvenţi. Peste 53.000 dintre ei nu aveau la sfarşitul anului trecut un loc de muncă, iar unul dintre motive este faptul că angajatorii vor absolvenţi cu trei ani experienţă. In domeniul juridic, anul trecut cei peste 6000 de absolvenţi de drept au avut la dispoziţie 110 posturi. 16 la sută din tinerii pană in 25 de ani nu aveau un loc de muncă la jumătatea anului trecut.
Universităţile specializează tinerii pentru „meseria” de şomer
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...