Vara trecuta, pe o straduta din Zalau, o femeie vindea o galeata de prune. Un barbat in pantaloni scurti s-a dus la ea si a inceput sa o intrebe cu cat vinde prunele si de unde le are. Apoi a fluierat si a strigat: „Haideti, mai, ca am gasit-o!”. Imediat au aparut vreo cinci uniforme care au saltat-o pe femeie si au dus-o la politie. Pentru furt de prune, femeia putea primi pana la trei ani de puscarie. Uneori, „organele” reusesc sa prinda infractorii si sa-i trimita acolo unde trebuie – la puscarie. Un speculator al naivitatii oamenilor disperati ca mor din cauza cancerului a facut peste trei milioane de lei in ultimii doi ani vanzand iluzia vindecarii – leacuri cu venin de scorpion. Si-a facut reclama pe internet si a reusit sa pacaleasca multa lume. Intr-un final, marti a fost arestat. Apoi eliberat. Mai grav este ca aceeasi persoana s-a dat si detectiv particular si are si permis de port-arma. Cu toate acestea, nu prezinta pericol pentru siguranta publica. Probabil va fi judecat in stare de libertate sau va scapa, daca nu sunt suficiente dovezi la dosar. Pentru ca, unii, se nasc mai egali decat altii. Iar faptele unora care fura o galeata de prune sunt mai periculoase decat faptele altora care amagesc oamenii aflati la finalul vietii. Si nu avem voie sa vorbim de echitate sociala pentru ca este un termen comunist, perimat. Se spune ca justitia este oarba, dar tratamentul este diferit in functie de ce? Femeia nu avea bani de avocati, altfel nu se apuca sa vanda prune dintr-o livada care nu era a ei. In schimb vanzatorul de iluzii a facut suficienti bani pentru a se apara de lege.
Unii sunt mai egali in fata legii decat altii
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...