Cand nu au mai avut bani de salarii, pensii si asistenta medicala, au concediat o parte din angajatii de la stat si au taiat din salarii si pensii. Ne cer sa strangem cureaua si sa fim de acord cu planurile lor de austeritate. S-au imprumutat cu zeci de miliarde de euro si ne-au inglodat in datorii. Uita insa ca anual sunt cheltuite zeci de milioane de euro pentru multe dintre procesele in care sunt implicate institutiile publice. Fie ca este vorba despre hulita taxa auto, fie despre sefi de institutii care se dau singuri in judecata, banul public pare a fi cheltuit cu o indiferenta incredibila, ce frizeaza inconstienta. De-a lungul ultimilor ani, reprezentantii autoritatilor ne-au uimit prin lejeritatea cu care au cheltuit banul public, mai ales in cadrul unor procese ce puteau fi evitate foarte usor. Astfel, in ultimii ani, institutiile publice din Romania au risipit milioane de euro in cadrul unor litigii care nu au facut altceva decat sa consume resurse, timp si nervi, dar si sa greveze activitatea instantelor de judecata. Nu putine au fost cazurile cand sefii unor institutii s-au dat singuri in judecata pentru a obtine anumite beneficii sau cand acestia au fost chemati in fata magistratilor de catre angajati, din cauza ca au refuzat sa le dea drepturile salariale ce li se cuveneau. Mai mult, una dintre eternele probleme a reprezentat-o taxa auto, cea care a fost contestata in instante de mii de salajeni, reclamanti care au avut castig de cauza in cele din urma in fata finantistilor. Dar ce griji sa ai atunci cand cheltui cu nesimtire din banul public si mai este suficienta piele de luat de pe bietul roman?
Unii nu au limita si nici Dumnezeu
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...