O firma franceza a cumparat fosta fabrica de mobila din Bobota, falimentata in urma cu trei ani.
Noile locuri de munca sunt mana cereasca pentru localnici
La scurt timp dupa ce Michelin a decis sa isi extinda activitatea in Salaj si sa creeze noi locuri de munca, un alt investitor francez este hotarat sa faca treaba buna in Salaj si ofera locuitorilor din zona Bobota posibilitati de angajare. Societatea Scia-gecolen SRL, care de 12 ani produce mobila la Alba Iulia, a cumparat fosta fabrica de mobila de la Bobota, Elite SRL, care a intrat in insolventa in urma cu trei ani.
Investitorul francez intentioneaza sa inceapa productia de mobila in perioada imediat urmatoare, dupa ce va finaliza procesele verbale de predare-primire a fostei fabrici Elite si lucrarile de mentenanta care se impun. „Societatea noastra a decis sa investeasca in Salaj in luna ianuarie. Activitatea consta in productia de mobilier pentru copii, avand o experienta de peste 10 ani in domeniu. Cel mai probabil vom incepe cu o sectie de gater, debitare croi si slefuit ambalaj. In cursul acestei saptamani vom finaliza o analiza si vom putea estima numarul locurilor de munca pe care le vom pune la dispozitia persoanelor interesate de integrarea pe piata muncii. Pentru inceput ar putea fi vorba de aproximativ 50-100 de locuri de munca, dar nu stim exact in acest moment”, a declarat pentru Graiul Salajului Ovidiu Gostian, reprezentantul firmei franceze.
Activitatea firmei se va desfasura si la Sarmasag, unde va fi deschis un punct de lucru. Pentru inceput, la noua fabrica de mobila vor fi angajati tamplari si muncitori necalificati.
Autoritatile locale si judetene sprijina investitia
Primarul comunei Bobota, Aurel Sarca, a declarat pentru Graiul Salajului ca preluarea fostei fabrici de mobila de catre investitorul francez este un lucru extraordinar pentru locuitorii comunei si cei din localitatile invecinate, pentru ca li se ofera sanse de anga-jare. „Investitorii nu au dat foarte multe amanunte, stiu doar ca in zilele urmatoare vor semna toate procesele de predare-primire. Din cate stiu eu au termen 8 februarie sa finalizeze aceasta procedura si probabil ca la inceputul lunii martie vor demara activitatea. Fabrica Elite a a avut 450 de angajati care au ramas pe drumuri dupa ce si-a incetat activitatea. A intrat in insol-venta si s-a chinuit vreo trei ani sa-si revina. Vom oferi tot sprijinul nostru pentru ca noii investitori sa ramana la noi in comuna, pentru ca este in sprijinul nostru, al comunitatii locale”, a precizat edilul din Bobota.
Nici prefectul Filonas Chis nu este strain de investitia de la Bobota. Prefectul spune ca a avut intalniri cu repre-zentantii Sciagecolen SRL, care i-au spus ca pentru inceput estimeaza aproxi-mativ 70 de locuri de munca. Insa, in planurile pe termen lung se estimeaza crearea a 400-500 de locuri de munca. „Intr-adevar, am avut discutii cu investitorii francezi si vom sprijini aceasta investitie. Din discutii a reiesit ca isi doresc sa deschida doua sectii de gater si debitare croi la Bobota, iar pe parcurs sa isi extinda activitatea. Din punct de vedere al Institutiei Prefectului Salaj, le-am dat asigurari ca la noi in judet vor beneficia de sprijin si ca nu vor duce lipsa de forta de munca. Avem si ingineri, si maistri, aceasta nu ar constitui o problema. Voi sustine tot ce inseamna mediu de afaceri pentru ca va duce la dez-voltarea economica si sociala a judetului”, a declarat Filonas Chis pentru Graiul Salajului.
Demararea investitiei de la Bobota va aduce in primul rand mai multi bani auto-ritatilor locale, dar si un trai mai bun pentru viitorii angajati, multi dintre ei avand in spate experienta de somer din cauza inchiderii fostei fabrici de mobila.