Persoanele in virstă de peste 65 de ani care folosesc ulei de măsline in dieta zilnică prezintă mai puţine riscuri de a suferi atacuri cerebrale in comparaţie cu persoanele care nu consumă acest produs alimentar, potrivit unui studiu realizat in Franţa. Cercetătorii de la Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale din Bordeaux (Franţa) au monitorizat 7.625 de persoane in virstă de peste 65 de ani, originare din oraşele Bordeaux, Dijon şi Montpellier, pe o perioadă de cinci ani. Cercetătorii i-au impărţit pe participanţi in două grupuri. In primul grup se aflau persoanele care nu consumau niciodată ulei de măsline, iar al doilea grup era alcătuit din persoane care foloseau acest produs alimentar in dieta lor zilnică. Pe parcursul acestui studiu, s-au inregistrat 148 de atacuri cerebrale in rindul participanţilor. După ce au luat in calcul criterii care ţineau cont de greutate, activităţile fizice şi regimul alimentar, oamenii de ştiinţă francezi au constatat că persoanele care consumau frecvent ulei de măsline prezentau un risc de a suferi un accident vascular cerebral cu 41% mai mic in comparaţie cu persoanele care nu consumau acest produs alimentar.