Peste 90 la suta din productia acestei prestigioase firme de industrie usoara este destinata exportului. Principalele piete de desfacere a tricotajelor marca SKD – pe care le poarta in relatie cu partenerii, S.C. Silvana, din Cehu Silvaniei, sunt cele din Anglia si Italia, dar cu sperante reale si pentru cele din Germania. Asa cum spunea doamna Marta Bodea, director, cele 10 la suta din productie, care nu este destinata exportului, este recunoscuta in judet prin propriile magazine, dar si pe rafturile unor parteneri seriosi, iar in tara se afla in marile magazine din fiecare centru de judet. Cele mai cautate sortimente sunt cele din colectiile pentru tineret, indeosebi produsele ecologice, din fire naturale (in, bumbac,lana). De altfel, cei care vor sa se imbrace in „stil” Silvana Cehu Silvaniei pot afla ultimele noutati in domeniu, accesand www.skd.ro. De la aceeasi adresa se poate afla inclusiv adresa magazinelor si denumirea articolelor dorite.
In perspectiva, ne spunea doamna director Marta Bodea, se vrea o mai mare patrundere pe piata externa, calitatea si noutatile in modelele create fiind principalele atuuri cu orientare spre tineret, inclusiv uniforme scolare la propunerea unitatilor de invatamant care vor sa-si faca o anumita personalitate.
Pentru sarbatorile din acest sfarsit de decembrie si inceputului de an 2009. S.C. Silvana vine pe piata cu fulare pentru tineret, bluze in culori si modele in ton cu sarbatorile de iarna si chiar cu teme de Craciun, culori vesele, dar nu stridente, ci de cel mai bun gust.
Ca dovada ca produsele SKD au mare cautare pe piata, prima parte a anului 2009 este acoperita cu contracte ferme, personalul angajat avand doar o “vacanta” scurta de sarbatori, din 20 decembrie2008 si pana in 5 ianuarie 2009, perioada intrata deja in traditie.
Tricotajele Silvana – pe piete din Anglia si Italia
Articole
Cât impozit ne ia statul pentru dividende
Anul 2025 a adus modificări în ceea ce privește impozitarea veniturilor din dividende, distribuite după data de 1 ianuarie. Astfel, se modifică cota de impozit pe veniturile din dividende de la 8% la 10% pentru: dividendele plătite de o persoană juridică română către o persoană juridică română; dividendele plătite de o persoană juridică persoanelor fizice, inclusiv câștigul obținut de acestea ca urmare a deținerii de titluri de participare definite de legislaţia în materie la organisme de plasament…
Mai mult...Coduri CAEN noi pentru toate firmele. Termene, costuri, sancțiuni
Începând cu 1 ianuarie 2025, a intrat în vigoare CAEN Rev.3, o versiune actualizată a Clasificării Activităților din Economia Națională. Această schimbare presupune ca societățile, persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale (II) și întreprinderile familiale (IF) să-și actualizeze obiectul de activitate în conformitate cu noua clasificare. La nivelul Oficiului Național al Registrului Comerțului a fost stabilită procedura necesară pentru implementarea acestei actualizări, asigurându-se conformitatea cu noile reglementări. Această nouă versiune a Nomenclatorului CAEN este în conformitate cu Nomenclatorul…
Mai mult...