Printre taxele nastrus-nice, dupa chipul celor ce le propun si le adopta, se numara si taxa pe muzica. Si nu numai pe muzica de la nunti sau alte petreceri, ci si pe muzica ambientala din mijloacele de transport in comun. Astfel ca detinatorii de autobuze vor plati 25 de lei pe luna, iar proprietarii de microbuze 30 de lei pe luna. Operatorul de transport in comun din municipiul Zalau, SC Transurbis SA are in rulaj zece microbuze si 35 de autobuze. L-am intrebat pe Ionel Muresan,managerul societatii, daca va renunta la muzica din mijloacele de transport, datorita taxelor. „Ce se mai cunosc douasprezece milioane de lei vechi pe luna, fata de sutele de milioane pe care trebuie sa le dam pe motorina si pe cauciucurile de iarna”, imi spunea acrit Muresan. „Problema este ca aceste sume nu sunt cuprinse in proiectul de buget, la capitolul cheltuiel totale, iar acest capitol a ramas neschimbat de doi ani de zile. Nimeni n-a luat in calcul scumpirea motorinei, scumpirea cauciucurilor, infiintarea de noi trasee. Cat despre taxa pe muzica din mijloacele noastre de transport, cum spuneam e o nimica toata fata de celelalte taxe si scumpiri. Pentru confortul publicului calator, nu renuntam la muzica ambientala din autobuze si microbuze, chiar daca ne costa peste 120 de milioane de lei vechi pe an.
Transurbis plateste 120 de milioane de lei vechi pe muzica din autobuze
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...