Avem nevoie urgenta de o noua Constitutie, dar nu din aia “basista”, facuta pe genunchi in prag de alegeri pentru a creste in sondaje. Nu avem nevoie nici de modificarea Constitutiei de acum, pentru ca in cei peste 20 de ani de “democratie” clasa politica ne-a demonstrat ca actuala lege fundamentala a esuat in protectia statului de drept. Avem nevoie de o Constitutie care sa nu mai permita conducerea despotica a statului de catre Guvern prin intermediul ordonantelor de urgenta. Ne trebuie o Constitutie care sa nu permita numirile pe criterii politice. Sistemul electoral trebuie stabilit odata pentru totdeauna. Separatia puterilor in stat trebuie sa existe si in practica, nu doar in manualele de drept. Cred ca nici in statele bananiere Constitutia nu este incalcata mai flagrant ca si in Romania. De exemplu, legea fundamentala spune ca ordonantele de urgenta pot fi emise de guvern doar in cazuri exceptionale, “cand arde tara”. A inceput Nastase in forta cu OUG-urile. Vechiul regim PDL a doborat orice record in domeniu, iar Cabinetul Ponta nu mai are mult pana modifica si Constitutia prin ordonante de urgenta. Servim ca model negativ in Europa si la incalcarea hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile. Guvernul da tonul la ilegalitati si emite patru ordonante la rand prin care refuza sa execute sentintele. Pana la urma, toate aceste incalcari voite ale legilor se rasfrang asupra cetateanului simplu care plateste pentru inexactitatile alesilor. Si, culmea, noi i-am ales! Avem nevoie de o Constitutie noua care sa ne apere de abuzurile statului si care sa nu permita dictatura presedintelui, a premierului, ori a parlamentului. Macar atat pentru cei care s-au sacrificat in @89. Sa avem si noi o democratie adevarata.
Toti violeaza Constitutia
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...