Primaria Muncipiului Zalau avertizeaza toate societatile comerciale din municiupiu ca pana la data de 15 martie au obligatia de a semna contracte de deratizare si dezinsectie. Atentie, insa! Contractele trebuie incheiate doar cu SC Coral Impex SRL. Explicatiile vin de la viceprimarul Nicolae Fazakas, care a detaliat vineri intr-o conferinta de presa de-dicata expres acestui subiect ca cei care nu vor respecta termenul mentionat mai sus vor trebui sa scoata bani din buzunar pentru amenzi intre 200 si 400 de lei.
Argumentele primariei pentru care Coral Impex este singura firma cu care se pot incheia contractele este ca, firma este castigatoarea licitatiei in sistem electronic pentru deratizare si dezinsectie in Zalau. Legea 101/2006 spune ca numai firma careia ii este delegata gestiunea prin concesiune poate functiona in acest domeniu.
Firma amintita mai sus a trimis notificari agentilor economici pentru incheierea contractelor, dar din 1.200 de firme, pana vineri au dat curs notificarilor doar doua firme, potrivit afirmatiilor viceprimarului Fazakas. „Toti agentii economici care semneaza contracte cu alte firme o fac pe propria raspundere”, a tinut sa sublinieze viceprimarul.
Daca persoanele fizice platesc taxele de deratizare si dezinsectie odata cu celelalte taxe pe care le achita catre bugetul local, persoanele juridice vor trebui sa incheie neaparat un contract direct cu firma Coral Impex.
In luna septembrie 2012, Primaria Municipiului Zalau a delegat serviciul de salubrizare, activitatile de deratizare, dezinsectie si dezinfectie, in urma licitatiei publice din 17 iulie, catre SC Coral Impex SRL din Ploiesti. Primaria Municipiului Zalau a concesionat pentru urmatorii opt ani serviciul de deratizare si dezinsectie, dupa ce primul contract incheiat cu Coral Impex a expirat la inceputul anului trecut. Valoarea serviciului de deratizare s-a ridicat, in medie anuala, pentru perioada 2008-2011, la suma de 700.000 de lei.
Din ianuarie 2012 pana in septembrie, la incheierea noului contract, Zalaul a ramas fara deratizare. Aceasta situatie s-a creat Idin cauza birocratiei”. „E un sistem foarte dificil si la fiecare etapa trebuie sa faci cate un raport. Practic, toate dureaza mai bine de o jumatate de an, asa cum este si in acest caz, cand procedura de intocmire a documentatiei a inceput in ianuarie 2012I, declara in vara anului trecut primarul Radu Capilnasiu, referitor la organizarea licitatiei.