Laszlo Tokes sustine ca Nicolae Ceausescu a fost „mai generos” decat Victor Ponta, deoarece a permis „o oarecare autonomie a maghiarilor”, in timp ce premierul nu permite constituirea unei regiuni care sa corespunda cu tinutul Secuiesc. Prese-dintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania a declarat ieri intr-o conferinta de presa ca „regimul Ponta este continuatorul unei mosteniri retrograde comuniste” si ca „este inspaiman-tator ca dupa 23 de ani de la Revolutie mai exista manife-starile unui regim postcomunist cu fata umana”, potrivit Mediafax. Tokes a prezentat „sapte norme care arata partea antimaghiara a regimului Ponta”: „atitudinea antimaghiara si antiminoritara sub aspectul agresiunii antimaghiare in televiziuni, restructurarea administrativ-teritoriala a tarii fara a tine cont de orice sugestie a maghiarilor, refuzul din start al dialogului asupra autonomiei maghiarilor, o agresiune a simbolurilor nationale, a steagurilor secuiesti, repetarea doctrinei lui Ceausescu de a nu se interveni in treburile interne ale Romaniei, continuarea restrictiei privind dezvoltarea educatiei universitare in limba maghiara la Facultatea de Medicina din Targu-Mures si la Universitatea Bolyai din Cluj, atacurile catre memoria oamenilor de cultura maghiari din Transilvania, Wass Albert si Nyiro Jozsef”.
Tokes spune ca Ceausescu a fost mai generos decat Ponta cu autonomia maghiarilor
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...