Ziua de 7 iulie 2013 va ramane inscrisa in “Cartea de Aur” a tinerei familii Micle Calin si Anamaria; ziua in care, in prezenta unei biserici pline de credinciosi si a Corului “Gloria Dei” cei 7 preoti (dintre care patru erau fosti colegi cu mirele am oficiat slujba Cununiei.
Prin Taina Nuntii intelegem unirea a doua persoane inaintea lui Hristos, prin “da”-ul vesnic rostit in fata Sfantului Altar; deci nunta nu este doar prilej de petrecere, ci si prilej de meditatie asupra lucrurilor eterne, vesnice. Cei doi tineri, Calin si Anamaria au facut un legamant, sa-si intareasca logodna in credinta, in intelegere; in adevar si in dragoste. Este cea mai importanta rascruce din viata lor, cel mai important “examen”.
Dupa binecuvantarea mare din slujba Cununiei a urmat punerea cununilor, precedata de unirea mainilor si punerea mainii preotului peste mainile lor, semn ca au girul Bisericii pentru aceasta unire.
Apostolul citit (din Sf. Apostol Pavel) explica aceasta taina mai presus de taine, prin relatia lui Hristos cu biserica, fiind cap al Bisericii, pentru care isi da viata, iar prima minune, prin care |i-a aratat El slava a fost tocmai la Nunta din Cana Galilei.”Si au crezut intr-Insul ucenicii sai^, asa cum si tinerii care merg la cununie cred in maretia si slava lui Hristos.
Taina Cununiei a venit ca o pecete pe formalitatea sociala, pe ceea ce s-a oficiat la Starea civila, dar aici, in Biserica, s-a trecut de formalitate, la fondul religios de iubire, care tine cosmosul intreg.
Participarea nasilor, nuntasilor si a corului care a intregit fastul cununiei, a aratat ca ^Aminul^ cantat de cor este al comunitatii intregi, ca taina nu apartine doar tinerilor, ci este o deschidere a cerului catre comunitatea in sine.
In cuvintele de invatatura rostite de Parintele protopop |tefan Lucaciu si de preotii Ioan Coste si Iulian Sabou s-a subliniat ideea ca viata de familie este viata de mucenicie impreuna cu Hristos, ca Taina Cununiei prin care se binecuvanteaza casnicia este un moment frumos si sfant, asteptat cu emotie de catre tineri, un moment pentru care parintele se roaga mult. Mirii au avut chemarea sfanta de a-si uni vietile, dar si chemarea sfanta de a fi dascali, de a modela vlastarele tinere, copiii. In calatoria vietii sa-L aiba mereu aproape pe Dumnezeu.
Corul a intonat, in cinstea mirilor, mai multe variante de “La multi ani”, intr-o atmosfera inaltatoare de bucurie.
Prof. Maria Porumb, dirijorul Corului “Gloria Dei”