Peste 200 de copii din Sălaj şi din Ungaria au invăţat la Cehu să cante, să danseze şi să confecţioneze obiecte de artizanat specifice celor două culturi.
Timp de o săptămană, peste 200 de copii din Romania şi Ungaria au invăţat dansuri şi cantece populare maghiare, meşteşuguri tradiţionale sălăjene (impletit nuiele, olărit) şi teatru popular, in cadrul celei de-a X-a ediţii a taberei internaţionale de dansuri, meştesuguri, cantece şi teatru popular „Zsibai” Cehu Silvaniei.
Ideea organizării taberei a pornit, in urma cu zece ani, de la constatarea, făcută de Szoke Anna, referent al minorităţilor in cadrul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, că dansul traditional fecioresc „Zsibai”, originar din Lelei, o localitate din apropierea oraşului Cehu Silvaniei, era pe cale de dispariţie. Prin intermediul acestei tabere, dansurile, cantecele şi meşteşugurile sălăjene sunt răspandite in judeţ şi in alte zone, evitandu-se astfel pierderea lor. Evenimentul este susţinut de Consiliul Judeţean Sălaj, Consiliul Local şi Primăria Cehu Silvaniei, Casa Orăşenească de Cultură şi Asociaţia de Tineret „Berekenye”.
Astăzi, de la ora 19, pe scena amplasată in faţa Primăriei Cehu Silvaniei, va avea loc spectacolul de gală şi festivitatea de inchidere a celei de-a X-a ediţii a taberei internaţionale „Zsibai”.