În ultima săptămână din octombrie, în prima săptămână de campanie electorală, se vor încărca cardurile cu prima de carieră didactică în valoare de 1.500 de lei, potrivit surselor Edupedu.ro.

Vor primi primele de carieră didactică și profesională, angajații din învățământul preuniversitar și universitar “aflați în activitate în anul școlar 2023-2024″, potrivit ordonanței de urgență modificate recent în Parlament.

Personalul din învățământul preuniversitar și universitar aflat în activitate în anul școlar 2023-2024 va primi prima de carieră didactică și cea de carieră profesională în ultima săptămână din octombrie, în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie, potrivit surselor Edupedu.ro.

Adică în prima săptămână de campanie electorală pentru alegerile parlamentare, care începe în data de 1 noiembrie 2024, potrivit Biroului Electoral Central.

Nu se cunoaște deocamdată numărul exact al beneficiarilor de prime de carieră didactică și profesională pentru anul școlar/universitar trecut. Cei care au avut și în anul anterior aceste prime vor primi banii pe aceleași carduri, iar cei care au intrat în activitate în anul școlar trecut, 2023-2024, urmează să primească mai întâi cardurile, însă nu a fost anunțat un calendar oficial.

Listele cu numele angajaților, codul numeric personal și alte informații au fost trimise de Ministerul Educației către Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene până pe 30 septembrie, potrivit calendarului din ordonanța de urgență ce prevede metodologia acordării primelor.

“Primele de carieră didactică și profesională se acordă începând cu luna octombrie
a fiecărui an şi va putea fi utilizată până în luna octombrie a anului următor inclusiv”, 
se menționează la articolul 3, alin. 4 din document.

Art. 6 alin 7 – “Pe tot parcursul derulării Programului, începând cu data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă, încărcarea cardurilor se face ori de câte ori este necesar”.

Art. 6 alin 8 -“Pentru aceeași perioadă pot fi emise carduri suplimentare în funcție de situațiile transmise de Ministerul Educației”.