Se cheltuiesc bani publici in prostie. Cei mai multi se cheltuiesc fara rost si, cel mai grav, in afara cadrului legal. Practic sunt risipiti banii pe care autoritatile ni-i iau, spre paguba noastra, a celor multi, si in beneficiul vreunui „descurcaret”. Banii, mei, ai tai si ai vecinului, ca nu scapa nimeni fara sa plateasca taxe si impozite. Curtea de Conturi scoate la iveala in rapoartele eu anuale o sumedenie de nereguli in ceea ce priveste cheltuirea banului public. Autoritatile locale, de la Consiliu Judetean la primarii, dar si institutii finantate de la buget confunda banul public cu un buget care-i sta la discretie sa faca ce vor cu el. De mirare si revoltator este faptul ca tocmai Consiliul Judetean si-a bagat mana adanc in bugetul judetului provocand un prejudiciu de 639.000 de lei numai intr-un an, in anul de gratie 2015. Parteneriatul public-privat are in logica sa fireasca – dar sa-i zicem mai corect hoteasca – facturarea cat mai multor bani publici. Cum altfel se explica cheltuirea a multor mii de lei de catre Consiliul Judetean pentru plata unor spete de judecata ce cadeau in plata unor persoane fizice, sau amenzi contraventionale platite tot de Consiliul Judetean, desi ele au fost aplicate tot unor persoane fizice. Cineva care invarte banii judetului a decis sa favorizeze pe cineva, logica simpla. Si asta in conditiile in care si asitenta juridica pentru Consiliul Judetean a fost platita gras, prin angajarea unor case de avocatura in procese, ca juristii institutiei, si ei platiti tot de noi, nu s-au priceput. Si exemplele ar putea continua. Cert este ca singurul care pierde din aceasta lipsa de responsabilitate a autoritatilor cheltuitoare este publicul. Adica noi toti. Platim taxe si impozite din care comunitatea nu se alege cu nimic. Si fiecare din noi stie ce greu pune painea pe masa in fiecare zi. Ce greu cumparam copiilor o haina sau le punem un sandwich la scoala. Atunci de ce sa ne arunce banii pe fereastra niste unii, nu conteaza daca sunt ageamii sau rau intentionati. Si nici nu are cine sa ne apere drepturile.
Suntem batjocoriti; si platim pentru asta
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...