Facultatile isi reiau cursurile. Multimi de studenti salajeni si-au facut bagajele si s-au dus, majoritatea la Cluj, sa dea piept cu sistemul. Conditii modeste, taxe de camin mari, burse modice si bani putini de la parinti. Tot efortul in ideea ca, „cine are carte, are parte”. De acelasi principiu sunt si parintii tinerilor, care fac tot ce le sta in putinta. Numai ca mintile luminate ale guvernantilor nostri nu au fost in stare sa lege cumva invatamantul de piata muncii si nici nu dau semne ca ar vrea sau ar putea. Nu echilibreaza nimeni cererea cu oferta de pe piata muncii. Guvernul e incapabil sa creeze locuri de munca, sau macar sa reglementeze calitatea de absolvent pe merit, sa puna capat pietei diplomelor. Facultatile scot absolventi pe banda rulanta sub privirile ministrilor Educatiei. Acestia si-au pus mana pe crestetele universitatilor private, unde cursurile si examenele par o joaca, o formalitate.
Pe langa ca sunt putine oferte de munca, absolventii unor facultati private care isi pacalesc clientela ca i-au facut destepti ajung sa fie pe acelasi picior cu absolventii unor universitati de stat apreciate. Unde mai pui ca intervine si nepotismul, dusmanul de moarte al oricarui somer care se bazeaza exclusiv pe experienta si cunostintele profesionale, nu pe…pile. Oamenii instruiti raman frustrati ca nu li se recunosc meritele, iar cei care ar trebui sa traga linie intre bine si rau par lipsiti de discernamant. Colac peste pupaza, studentii au gasit in centrele universitare locuri putine si mai scumpe in camine. Sunt nemultumiti si ameninta ca vor incepe scoala cu…un protest.
Studentii incep scoala cu un protest
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...