O strada care se spala singura va fi inaugurata azi la Timisoara, bineinteles cu tot tam-tam-ul electoral. Este cu titlu de noutate, pentru ca strada respectiva este dotata cu stropitori care vor imprastia apa dupa vointa administratiei locale. Dar, nu este o idee noua, ci acest fenomen are loc la fiecare ploaie si pe fiecare strada din Romania. Doar ca ploile nu le pot comanda autoritatile locale, nici ca timp si nici ca locatie. Si nici macar ca si cantitate de apa, astfel incat sa nu se ajunga de la o simpla „apa de ploaie” racoroasa in zile fierbinti de vara sau de campanie electorala – la suvoaie care matura totul in cale. Uitati-va in jur si o sa vedeti ca strazile noastre care se spala singure raman fara bucati de asfalt sau cu baltoace pentru care ai nevoie de gumari pentru a le traversa. Si nu este singura problema pe care ne-o aduce in fata strada timisoreana. Vremea in care este inaugurata ne aduce aminte de alte inaugurari, salajene, tot din perioade de campanie. Si, indiferent de cine este la putere. Orice kilometru de drum, orice cladire zugravita, orice puiet plantat in parc este motiv de celebrare oficiala si de aratat electoratului – iata ce stiu sa fac! De ce stim sa construim doar in campanii electorale? Duminica mergem la vot si punem stampila pe un nume sau pe altul. Dupa 10 iunie, dupa ce se tempereaza avantul electo-ral, unii vor depune juramantul la investitura in functie si timp de patru ani stau linistiti. Abia peste patru ani isi vor aminti ca trebuie sa faca strazi care se spala singure sau sa repare strazile care se spala singure. Si, desigur, sa taie panglici la inaugurarile strazilor care se spala singure, cu stropitori sau cu apa de ploaie.
Strazi care se spala singure electoral
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...