Populatia stabila a Romaniei este de 19.043.767 de persoane, fiind vorba despre cetatenii care au resedinta obisnuita in Romania, a anuntat ieri presedintele Institutului National de Statistica (INS), Vergil Voineagu, dupa ce rezultatele preliminare ale recensamantului au fost validate, urmand sa fie prezentate Guvernului in prima sedinta. Acesta a precizat ca datele sunt provizorii si ca pot aparea diferente pana la publicarea datelor definitive din semestrul II al anului viitor. De asemenea, Vergil Voneagu a declarat ca datele preliminare ale Recensamantului national al locuintelor si persoanelor nu are nimic a face cu procesul electoral sau cu referendumul in aceasta cauza. Anuntul INS vine insa cu o zi inainte de sedinta Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) in care trebuie luata o decizie cu privire la validarea sau invalidarea referendumului pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu.
Din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente – 18.292.464 – au participat la referendum 8.459.053, reprezentand 46,24 la suta. Curtea Constitutionala este institutia care valideaza sau invalideaza rezultatele referendumului de demitere a presedintelui Romaniei, prin hotarare. Pentru a fi validat referendumul din 29 iulie, era necesar ca la urne sa se prezinte cel putin 50 la suta plus unu din numarul alegatorilor. In acest moment, scopul USL este de a determina judecatorii Curtii Constitutionale sa constate ca numarul initial de persoane inscrise in listele electorale nu este cel real. Scaderea cvorumului ar insemna si validarea referendumului.
Statistica da o mana de ajutor USL-ului
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...